Els Mossos aconsellen a la gent gran ser previnguts quan vagin a cobrar la pensió

Imatge de la campanya // Mossos

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una nova campanya informativa per tal de fer arribar consells a la gent gran i evitar així que puguin ser víctimes de robatoris. Entre les recomanacions hi ha no anotar el número secret a la targeta o la llibreta, ja que el podrien fer servir si les robessin. Si s’ha d’utilitzar el caixer automàtic es recomana que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell, i en tot cas, que no deixin que ningú s’acosti massa. També es preferible no retirar del banc grans quantitats de diners, i si ho han de fer, es recomana buscar a algú de confiança que els acompanyi i que guardin els diners en un lloc segur. Al carrer cal parar atenció a les distraccions provocades per estranys, ja que es poden acostar amb la intenció de robar o estafar amb diferents argúcies, com ara intentar bescanviar un bitllet de loteria premiat, tacar amb un líquid i després voler netejar la taca , fer-se passar per un conegut de fa anys o demanar alguna informació o signatura.

 

Cal ser previngut amb la bossa i portar-la amb la mà creuada al davant i mirar que tingui una tanca segura, per tal que no es pugui obrir en un moment de distracció.
I a l’hora d’entrar a casa, s’ha de parar especial atenció si es troben persones desconegudes, ja que els podrien intentar robar al portal o a l’ascensor.
Consells que poden evitar un ensurt sobretot en èpoques, com l’actual, que molta gent gran va al banc a retirar la paga extra de la pensió. 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies