Arriba al Teatre Auditori ‘El Crèdit’, una comèdia àcida situada dins un banc

Bosch i Boixaderes en un moment de l'obra // AE

La programació de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell ofereix aquest divendres 5 de juny a partir de les 21h la gran oportunitat de veure a Ripollet a Jordi Boixaderes i Jordi Bosch, dirigits per Sergi Belbel en una obra de Jordi Galceran. Són els noms propis de l'escena catalana que hi ha darrera de 'El crèdit', un muntatge que planteja una trama ben interessant quan un home va a una entitat bancària a demanar diners. No li accepten el crèdit i a partir d'aquí sorgeix un diàleg trepidant entre el client i el director de l'oficina. Una comèdia que atrapa i que fa riure tractant amb humor àcid un tema de gran actualitat. 

Aquest serà el penúltim espectacle de la temporada. Un curs que es tancarà amb música en directe. El proper divendres 19 Pep Sala oferirà un concert acústic en el qual recorrerà tota la seva trajectòria musical, des de Sau fins al seu últim disc ‘PS’, que el compositor girarà per teatres però també amb concerts durant l’estiu. 

CRÍTICA DE TEATRE – EL CRÈDIT
De Jordi Galceran – Dir.:Sergi Belbel

Un home demana un crèdit en una oficina bancària i el director d’aquesta se’l nega, una cosa força habitual en aquests temps de penúries i crisi econòmica. Però el que no s’espera el director es la reacció inesperada que té el client i que canviarà les vides de tots dos per sempre. L’autor de la celebrada “El mètode Gronholm” torna a donar en la diana de l’èxit, amb una obra que amaga una certa denúncia social, però que resulta no tan punyent com ho era l’anterior. El plantejament de la explosiva situació es brillant, amb diàlegs ràpids que provoquen tant el desconcert en el director, com la hilaritat en el públic, especialment quan es coneix “l’amenaça” del client. Però la resolució del conflicte es queda, pel meu gust, una mica coixa, per sota del que prometia el brillant inici, conseqüència, potser, del fet que el text va sorgir del torneig de dramatúrgia catalana que se celebra en el festival Temporada Alta de Girona, on les obres que es presenten no poden superar els 45 minuts i que Galceran va haver d’allargar quan es va plantejar l’estrena comercial en el teatre. La peça està protagonitzada per dos monstres sagrats de l’escena catalana, com són Jordi Bosch (el director del banc) i Jordi Boixaderas (el client), que fan sorgir espurnes del seu duel dialèctic i còmic amb una gran complicitat escènica. Es nota que ells s’ho passen molt bé damunt l’escenari i encomanen el sentiment a tots els espectadors. Diversió assegurada, doncs, aquest divendres al Teatre Auditori. No us la perdeu, si es que encara queden entrades.

Joana Raja

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies