Canvis en el reg de les zones verdes per augmentar la prevenció de la legionel·losi

Sistema de reg gota a gota // RdR

Fa vuit mesos que un brot de legionel·losi va provocar la mort de cinc persones al nostre municipi. Malgrat el temps que ha passat encara estem patint conseqüències per aquest cas. Hi ha fonts que encara no s’han posat en marxa perquè cal canviar els sistemes d’aigua, com per exemple la del parc del riu Ripoll i també s’està treballant en el canvi del sistema de reg de les zones verdes. L’objectiu és endurir les mesures preventives i aplicar amb major rigidesa la legislació vigent també en les instal·lacions considerades de baix risc, com les fonts i els regs. La  brigada municipal de jardineria i l’empresa concessionària del manteniment de les zones verdes municipals, Jardinet, estan reconvertint les xarxes d’aspersió per altres sistemes de reg que no polvoritzin l’aigua com són sistemes de reg amb tubs gota a gota o cintes exsudants.

La substitució s’està fent de forma gradual i per tant algunes de les zones verdes es veuran afectades temporalment per la manca de reg. A més es preveuen canvis també en el disseny dels jardins, optant per superfícies amb zones arbustives amb plantes i arbusts autòctons que requereixin menys aigua que la gespa o altres elements.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies