L’Ajuntament proposa als veïns de Can Mas convertir Sant Jaume en sentit únic

L’Ajuntament de Ripollet va organitzar el passat dissabte una assemblea al barri de Can Mas que es va celebrar a l’escola El Martinet, amb l’objectiu de debatre amb els veïns sobre la problemàtica del trànsit al carrer de Sant Jaume. L’assemblea va comptar amb una alta participació en les intervencions dels veïns, que en gran part estaven convocats per la plataforma en contra de la benzinera que es vol  construir prop de El Martinet, que va organitzar un esmorzar popular i una batucada que va portar la gent fins la porta de l’escola. Malgrat que el tema a debatre no era el de la benzinera, els assistents van aportar força idees per lluitar en contra de l’alt volum de vehicles que circulen al llarg del dia pel carrer Sant Jaume. Per la seva part, el consistori va presentar el Pla de Mobilitat Urbana, que preveu per al carrer Sant Jaume un canvi en el sentit de circulació dels vehicles, convertint el carrer en unidireccional en sentit d’entrada al municipi, desviant la sortida pel carrer Indústria.

L'assemblea es va celebrar a l'escola Martinet // AP

Això, segons va explicar el regidor de transports i mobilitat urbana, Fran Sánchez, desviaria part del trànsit i reduiria el 50% del volum de pas de vehicles, així com també es crearien més places d’aparcament, s’ampliarien les voreres i es reduiria el soroll provocat pels vehicles. Els veïns van rebre molt satisfactòriament el debat i la proposta, però molts d’ells van considerar que la unidireccionalitat del carrer no solucionaria la problemàtica del trànsit. En aquest sentit, alguns veïns, preocupats per la proximitat de la calçada i l’alta velocitat a la que hi circulen els vehicles, van considerar que caldria una peatonalització dels carrers de l’entorn de l’escola. El consistori va recollir d’altres propostes que es van fer, com enllaçar amb Montcada amb un carril bici o connectar la rotonda de l’autopista amb la rambla Sant Andreu, entre moltes d’altres propostes.


Un skatepark a Gassó Vargas
Aquest dissabte 19 a partir de les 12h es farà una altra assemblea ciutadana. En aquest cas està promoguda des de la regidoria d’esports serà al parc Gassó Vargas i pretén iniciar el procés de definició d’un skatepark. 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies