S’obren les inscripcions per participar en comparsa o en solitari a la rua de Carnaval

La festa començarà el dimecres 3 de febrer amb la tradicional penjada del Cabraboc. La seva presència marcarà tota la festa, enguany encara una mica més perquè el divendres 5 es despenjarà i anirà en cercavila amb els Rythm’n’Moyo fins a la plaça Joan Abad, on es celebrarà el Carnaval Infantil. Aquest cop la festa inclourà espectacle infantil, festa pel públic familiar i l’actuació de les Bruixes amb el conte del Vell i la Vella, els lluïment de foc i els versots.
Malgrat que s’havia plantejat la possibilitat de traslladar el Carnaval Infantil al parc Rizal finalment mantindrà la seva ubicació habitual davant el pavelló Joan Creus perquè “hem pensat que era massa precipitat baixar tots els actes de divendres allà”, ha explicat el regidor de cultura, Oriol Mor. Però aquest fet no impedirà que es comenci a descentralitzar la festa ja que sí es convertirà el parc Rizal en l’escenari de la cloenda del Carnaval. Es trasllada allà la celebració de la sardinada que organitza el Setrill el dimecres 10 de febrer.
Els altres canvis que s’introdueixen a la festa seran dissabte a la rua. Es manté el mateix funcionament dels últims anys, amb una dotació de 5 euros per participant a les comparses, sense concurs i amb el mateix recorregut. Però s’incorporen a la rua una xaranga per tal “d’animar l’inici de la comitiva i trencar la distància entre comparses i espectadors”, comenta Mor, “volem que la gent hi participi, que s’apropin a veure la rua disfressats i hi ballin, participin més enllà de ser només espectadors” i l’estrena d’una banda de l’Escola de Música que tancarà la marxa. A més al final del recorregut, a la rambla Pinetons, es farà un fi de festa amb ball de lluïment de les comparses.
La celebració continuarà amb la Marxa Jove al pavelló, una festa que enguany s’allargarà durant més temps arribant fins les 4h.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies