Els alumnes de 4t d’ESO de l’INS Can Mas representen al teatre el musical ‘Mar i Cel’

Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Can Mas es tancaran al Teatre Auditori durant la setmana que ve per finalitzar el projecte en el que porten treballant des de principi de curs. Es tracta de la representació del musical “Mar i Cel” d’Àngel Guimerà, un projecte en el qual els alumnes han treballat des de diferents assignatures, com educació física, tecnologia, visual i plàstica, música, català i castellà. Prop de 90 alumnes s’han repartit els diferents papers que hi ha en la producció d’un musical, com les actuacions, el cor, les coreografies, els efectes visuals i aspectes tècnics, entre d’altres.
Miquel Arrué, professor de música del Can Mas i un dels impulsors del projecte, parla dels beneficis d’aquest tipus de projectes. “Els alumnes estan molt motivats amb el projecte i ens hem trobat amb casos d’alumnes que no feien res a classe i ara són dels que donen més d’ells mateixos”, explica Arrué, que opina que “la única manera de fer classe no és amb guix i pissarra” i  que “s’han de buscar alternatives per arribar a tots els alumnes”. Després de set anys treballant per projectes, Arrué es mostra convençut de l’èxit d’aquest tipus d’educació i critica que des de la política no es té en compte l’opinió dels professors “hi ha una desconnexió molt gran”, sentencia el professor, “cal adaptar-se als canvis en la societat i la tecnologia”.
Els alumnes iniciaran la darrera part del projecte el proper dilluns, 2 de maig. Durant dos dies, els alumnes estaran preparant decorats, il·luminació i fent assajos generals i les representacions es faran a partir del dimecres 4. Les quatre primeres funcions seran tancades per a famílies, alumnes, Ajuntament i associacions que han col·laborat amb el projecte. La darrera representació, oberta al poble, serà dijous 5 a les 20.30h i amb entrades a un preu de 2 euros que es poden recollir al mateix institut.
.
Conèixer la realitat de Ripollet des del món associatiu
Enguany, l’Institut Can Mas està treballant en diferents projectes amb l’alumnat. Miquel Arrué en va destacar un que considera molt important. Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut estan participant en un projecte on cadascun d’ells treballen com a voluntaris a les entitats i associacions locals que s’hi ha presentat, com la Creu Roja, l’Esplai l’Estel i La Gresca o bé l’Associació d’Aturats. “Amb aquest projecte, els alumnes veuen la realitat del municipi a través de l’associació en la que estan treballant”, explica Arrué, que afegeix que els alumnes han treballat aspectes com la responsabilitat, el compromís i l’autonomia. De fet, ja s’ha començat a fer una valoració amb les entitats, que tal i com explica Miquel Arrué, estan molt contentes amb el nivell de participació dels alumnes.
L’experiència culminarà el proper 22 de maig al matí amb el que s’ha anomenat el 1r Aplec d’Experiències de Participació, joves i entitats. La Plaça Joan Abad s’omplirà amb parades de les diferents entitats on han col·laborat els joves i es dinamitzarà un espai central amb concerts i actuacions.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies