Nova proposta teatral de l’Associació d’Espectadors amb ‘You Say Tomato’

L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell acosta aquest divendres, 20 de maig, l’espectacle “You Say Tomato”. Creada per Joan Yago i sota la direcció artística de Joan Maria Segura i direcció musical de Xavier Mestre, l’obra de teatre que presenta la companyia Sala Trono explica la història d’en Santi i la Rosó, una parella d’artistes que porten deu anys vivint junts. En aquests deu anys, els dos personatges de l’obra, interpretats per Joan Negrié i Anna Moliner, han intentat triomfar a l’escena musical però no ho han aconseguit. “You Say Tomato” reflexiona sobre el sentit real de l’art en el món actual però també sobre la satisfacció i la felicitat en les relacions de parella, tot plegat a través de diàlegs còmics i música.
“You Say Tomato” pujarà a l’escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell el divendres, 20 de maig, a les 21h. Les entrades tenen un preu de 16 euros i es poden comprar a la taquilla del teatre el divendres de 19 a 21h.
.
Crítica de Teatre de YOU SAY TOMATO
Autor: Joan Yago – Director: Joan Maria Segura Bernadas
:
El 1937, la famosa parella Fred Astaire i Ginger Rogers van interpretar el musical “Ritmo loco” on cantaven una cançó que basava la seva lletra en les coses diferents que els agradaven o bé les diferents maneres que tenien tots dos de dir la mateixa cosa. Així cantaven “You like potato and I like potahto; you like tomato and I like tomahto. Potato, potahto, Tomato; tomahto” . Per concloure “Let’s call the whole thing off”. “Bé, deixem’ho estar” que seria el títol i la conclusió de la cançó composta pels germans George and Ira Gershwin. Doncs bé, aquesta cançó és el punt de partida de l’obra escrita per Yago, però on tot el conjunt té un to un xic més amarg i no traspua l’optimisme final de la cançó, si no més aviat un cert conformisme que s’ha d’assumir a desgrat en determinats moments de la vida. Tot comença com una comèdia lleugera, on una parella (excel·lents Anna Moliner i Joan Negrié) que porta 10 anys junts, tant com a matrimoni i com a parella artística, s’estan preparant per actuar en un teatre de poble. I ell comença a queixar-se de petites coses, foteses que ella tracta de minimitzar, però que a poc a poc, faran aflorar a la superfície conflictes de la seva relació que s’han acumulat al llarg dels anys; les renúncies fetes, individuals o col·lectives; l’assumpció del pas del temps, com un moment en que s’arriba a la maduresa i ens adonem que no hem assolit aquells somnis o il·lusions que van marcar la nostra joventut. Som encara a temps de canviar alguna cosa? Ho descobrireu venint a veure aquesta obra, una grata sorpresa de la cartellera teatral barcelonina la temporada passada. Una comèdia amb tocs dramàtics i que també esdevé un musical, ja que inclou part de l’actuació de la parella protagonista amb uns sorprenents canvis de vestuari, en un segment de la peça que esdevé una mirada tendre i encisadora a les interioritats del món de l’espectacle i de la seva gent.
Tot plegat doncs, una gran proposta teatral, avui a Ripollet.
Joana Raja

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies