El Corpus i els Espais amb encant omplen de flors i activitats el casc antic diumenge

L’entitat Cultura i Tradició celebra aquest diumenge la festivitat del Corpus amb la tradicional exhibició de catifes florals en els carrers dels casc antic. A partir de les 8h es començaran a confeccionar les catifes que, com l’any passat, s’instal·laran també a l’entorn de la plaça Onze de Setembre. Seran visitables durant tot el dia i comptaran amb una cercavila dels Trabucaires de Ripollet a les 12h i la processó a les 19.30h que comptarà amb l’acompanyament de la banda de l’Agru­pació Musical de Cerdanyola. De les 11 a les 14h també es podrà visitar una exposició fotogràfica sobre el Corpus de 2015 a càrrec d’Acció Fotogràfica Ripollet.
Més espais amb encant 
Dins la celebració s’inclou també la quarta edició dels Espais amb encant, una activitat de l’àrea de patrimoni, que creix enguany passant de 10 a 15 espais. Als emplaçaments habituals com l’església de Sant Esteve, on hi haurà l’ou com balla al pati; l’exposició de miniatures de Pere Navinés o l’ornamentació a la Baixada dels corbs i les enramades a la plaça Onze de Setembre aquest cop s’incorporen noves activitats i espais. Així destaquen el concert de Berta Clapés i Laura Figueroa al jardí romàntic de Casa Padró; una exposició de clàssics i Harley-Davidson a Can Buxó; tallers al carrer General Prim, als pisos del sindicat i a la xemenia de Can Calvet. A més, per primera vegada s’ornamentarà el pati de l’Ajuntament i s’obrirà el jardí de la Casa Vila (cal Queixalista). L’antiga capella de l’escola FEDAC lluirà els vitralls i decorarà l’espai amb motiu de l’Any Lorca. De fet, l’Any Lorca serà el protagonista també de l’estrena dels espais amb encant el dissabte a les 19h a la Plaça Clos on l’entitat Epidemic Dance Show oferirà una coreografia basada en ‘La casa de Bernarda Alba’ i ‘Bodas de sangre’.
.

PROGRAMA
DISSABTE 28
19h – Plaça Clos – Dansa amb Lorca a càrrec d’Epidemic Dance Show
.
DIUMENGE 29
De 8 a 20h – Mostra de catifes florals als carrers del casc antic
De 10.30 a 14.40h – Espais amb encant
Pl. Onze de Setembre (Enramades), Esglèsia St Esteve (Ou com balla, ornamentació i portes obertes), Doctor Figarola 9 (Exhibició miniatures), Jardí Casa Padró (concert), Jardí Casa Vila (taller), Pl. Clos (ornament), Seu Coral El Vallès (portes obertes), General Prim (taller), capella FEDAC (ornament), Xemenia Can Calvet (taller), Baixada dels corbs (ornament), Can Buxó (exposició), pati de l’Ajuntament (ornament) i pisos sindicat (taller)
D’11 a 14h – Exposició fotogràfica sobre el Corpus 2015 d’Acció
12h – Cercavila dels Trabucaires de Ripollet
18.30h – Missa solemne a l’esglèsia
19h – Processó de Corpus - Pels carrers de la Salut, Pl. Clos, dels Afores, Dr. Figarola, del Sol, d’Anselm Clavé, Nou, Montcada, Pl. Onze de Setembre, La Lluna, Calvari, d’Anselm Clavé i Nou i Esglèsia. Amb la participació de l’Agrupació Musical de Cerdanyola
.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies