Ripollet serà dissabte l’epicentre de la celebració del dia de l’alliberament LGTBI

El nostre municipi acull aquest any la manifestació descentralitzada de la Diada per l’Alliberament lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI). I es fa amb un ampli programa d’actes aquest dissabte en el qual participen nombroses entitats locals, des de Les Bruixes o l’esplai l’Estel a les entitats de ball Tres Pasos, Epidemic o SB Dance passant pel col•lectiu de joves, la UBR i Cultura i Tradició, entre d’altres. Tot plegat una oferta àmplia per tal de fer de la celebració una festa ciutadana sense perdre de vista l’aspecte reivindicatiu. De fet una reivindicació que s’ha trobat amb un nou motiu sobrevingut, com ha comentat el regidor de polítiques LGTBI, Fran Sànchez, a la presentació, les activitats retran “homenatge a les víctimes de l’atemptat a Orlando i es penjarà la bandera de l’Arc de Sant Martí amb un llaç negre”.
Les activitats començaran el matí de dissabte, estava previst que fossin a la Plaça del Molí però finalment i davant la previsió de xàfecs i pluja seran al pati de l’Anselm Clavé, amb tallers, concerts i l’elaboració d’una catifa floral. A la tarda es rebrà, allà mateix, als representants de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya i es farà un homenatge a ‘Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM)’. Es comptarà amb la presència de membres fundadors d’aquesta associació anglesa dels anys vuitanta que va donar suport a miners vaguistes i que va inspirar la pel·lícula ‘Pride’. Es presentarà l’informe 2015 de l’Observatori contra l’Homofòbia i es realitzarà una manifestació que sortirà de la Plaça del Molí i traslladarà la festa fins al recinte firal on s’instal·larà una carpa, ubicació que substitueix per la previsió de pluja al parc del Riu Ripoll.
Allà es farà la lectura del manifest i s’hi celebraran concerts, entre ells el d’un dels DJ estrella dels anys noranta, Paco Pil; espectacles, i l’esperada festa del Holi Nocturn, que omplirà de color la nit.
.

”Les noies adolescents respecten més la diversitat sexual que els nois”
Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat l’Andrea Alàez, estudiant del Lluís Companys després de fer el treball de recerca ‘Els joves d’avui dia accepten l’homosexualitat?’ i que ha estat un dels 10 distingits al municipi pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VI. L’Andrea es va interessar per aquest tema perquè “a vegades m’he sentit fora de lloc” i “penso que és molt injust que hi hagi homofòbia”. Per dur a terme la seva investigació va passar una enquesta als alumnes de 3r i 4t del seu institut i va observar que “hi ha una clara diferència entre l’opinió de les noies i dels nois”. “En general hi ha una actitud respectuosa però als nois els hi costa més”, afirma. Durant l’enquesta els estudiants van haver d’indicar si compartien o no afirmacions com: ‘És millor ser heterosexual que homosexual’, ‘Si ets homosexual o lesbiana se’t nota’ o ‘Una relació homosexual pot ser tan satisfactòria com una heterosexual’. El treball de l’Andrea demostra que encara queda molta feina a fer. Des de la regidoria de polítiques LGTBI ja s’hi han posat i enguany 15 classes de secundària han participat en tallers de diversitat afectiva sexual. El proper any està previst iniciar tallers també a escoles, “un repte perquè a secundària és més habitual però en primària encara no”, comenta Fran Sànchez, qui no pot confirmar amb dades que hi hagi diferències entre nois i noies pel que fa a l’homofòbia, “sembla que no és qüestió de gènere”, però sí recorda com exemple que “el passat estiu durant una visita d’infants d’un esplai a la regidoria és cert que vaig notar molt més interès pel tema LGTBI per part de les noies”.
.

PROGRAMA D’ACTIVITATS
.

DIVENDRES 17
Al Pati del Centre Cultural
22h Nits d’Acústics. Esplai Estel
.

DISSABTE 18
Al pati de l’escola Anselm Clavé
11h Catifa floral LGTBI. A càrrec de Cultura i Tradició.
11h Taller de maquillatge i pentinat. La Careta Teatre
11h Vermut musical i paella popular. Kanyapollet
11.30 h Taller de dansa. Associació Tres Passos
12.15 h Actuacions de dansa. Epidemic
12.45 h Actuació musical del grup Los Mots
13.30 h Actuació musical del grup Dale Rumba
18 h Benvinguda a les entitats LGTBI i Presentació de l’informe de 2015 de l’Observatori contra l’Homofòbia

20 h Manifestació
Recorregut: De la Plaça del Molí al recinte firal. Amenitzada per la batucada Rhytm’n Moyo i els punxa-discos Zerzedilla PD’s.
.
 .

Al recinte firal 
Presentat per Ly
21.15 h Lectura de Manifest
21.30 h Espectacle “Any Lorca”. A càrrec de Lastones
22 h Espectacle de foc. Bruixes Ripollet
22.15 h Holi Nocturn. UBR Ripollet
23.45 h Actuació musical amb Epidemic
24 h Concert de La Tía Carmen
24.45 h Actuació musical amb SBDance
1 h Concert de Los Animalitos del Bosque
1.45 h Actuació musical amb Epidemic
2 h Homenatge a Plutón
2.30 h Concert DJ Show
.
Vídeo promocional de la Diada (fet per l’entitat Super8)
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies