La diada LGTBI reuneix col·lectius i entitats en un ambient molt festiu i reivindicatiu

El passat dissabte, 18 de juny, Ripollet va acollir la Diada per l’Alliberament LGTBI amb la manifestació descentralitzada i diversos actes que van completar la jornada malgrat la pluja que va caure durant el dia. Els actes van començar al matí, amb un seguit d’actuacions de dansa i concerts i una paella popular, tot plegat organitzat per Kanyapollet.
A la tarda, la secció local d’Esquerra Republicana va convocar un berenar popular on hi van assistir, entre d’altres, Carme Porta, assessora en polítiques d’igualtat a la Generalitat, i Mireia Mata, directora general d’igualtat també a la Generalitat. Mireia Mata va destacar la importància de “visualitzar i normalitzar les diferents opcions de gènere” i que cal treballar intensament en el desplegament de la llei 11/2014.
Els actes del programa van continuar al pati de l’escola Anselm Clavé, amb la rebuda de les entitats LGTBI, d’entre les quals cal destacar la participació de “Lesbian and Gays Support the Minners”, un col·lectiu del Regne Unit que va donar un ampli suport als vaguistes durant la vaga de miners que hi va haver als anys 80. L’acte també va comptar amb la presentació de l’informe sobre la LGTBIfòbia del 2015 elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia. Elena González, directora de la investigació, va presentar les conclusions de l’estudi, del qual va destacar que de les 113 incidències rebudes, la majoria van provenir d’homes gais o bisexuals; i per àmbits, la major part de les incidències, van venir per agressions o discriminació a Internet i xarxes socials. Elena González també va explicar que el 10% de les incidències vénen de l’àmbit educatiu, pel la qual cosa va destacar la “necessitat d’entrar al sistema educatiu i treballar en protocols”.
La manifestació finalment va poder sortir al carrer, baixant per la Rambla Sant Jordi i pujant de nou al carrer. Amb un caràcter reivindicatiu alhora que festiu, els participants a la marxa, amb pancartes i banderes, van cridar consignes com “Llibertat sexual, dret al propi cos”.
Després de la manifestació, diferents representants d’entitats locals i LGTBI així com membres del govern municipal van llegir el manifest per la Diada LGTBI, on, entre d’altres, van recordar les víctimes del recent atemptat a Orlando. Ja a la nit, la festa va comptar amb un recital de poesia, un espectacle de les Bruixes de Ripollet, i actuacions de dansa i musicals.
.

Canvis a última hora
Malgrat que des de principis de setmana ja hi havia previsió de fortes pluges per dissabte, no va ser fins dijous que es van fer els canvis d’ubicació oportuns. Alguns actes es van traslladar a l’escola Anselm Clavé i altres al Recinte Firal. Finalment, a causa de la forta pluja caiguda dissabte a la tarda, l’escenari i carpa instal·lats al Recinte Firal van quedar impracticables, per la qual cosa es van haver de traslladar els actes de la nit també al Clavé. Aquest fet va obligar a modificar a última hora el recorregut de la manifestació, així com també suspendre el Holi nocturn que havia preparat la UBR, que ha explicat en un comunicat que no se’ls va donar un espai alternatiu. La UBR ha anunciat que el Holi es realitzarà el 28 d’agost, és a dir el diumenge de Festa Major. Qui vulgui que els hi retornin els diners ho poden anar a demanar al mateix comerç on van comprar el pack del dilluns 27 al dijous 30 de juny.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies