Els Trabucaires celebren el 10è aniversari amb les colles amigues de Tremp i Gràcia

El soroll dels trabucs va ressonar diumenge passat, 30 d’octubre, pel matí al llarg de la rambla Sant Jordi. Els Trabucaires de Ripollet, que enguany celebren el seu 10è aniversari, van organitzar la seva tradicional Diada Trabucaire. Aquesta vegada, els trabucaires locals van comptar amb la participació de les colles convidades de Tremp i de Gràcia de Sabadell, que van fer una cercavila juntament amb els amfitrions des de la Plaça Pere Quart fins al Parc Rizal. Prop d’una vintena de trabucaires van fer sonar els seus trabucs amb les salves de pólvora i van omplir la Rambla Sant Jordi de fum per celebrar que la colla local ja ha complert deu anys.
Tot i que la Diada Trabucaire se celebrava normalment cada any, l’any 2013 els Trabucaires de Ripollet van decidir celebrar la diada de manera biennal a causa de les dificultats de caire econòmic però també jurídiques i administratives. Així, fa dos anys, els Trabucaires de Ripollet van celebrar el seu aniversari participant a la Trobada de Bestiari per celebrar també el 15è aniversari de la bèstia de foc local, el Poll Foll. Malgrat tot, els trabucaires locals són una entitat amb molta presència al municipi, que col·laboren amb activitats com la Festa Major, el Corpus, les Festes de la Tardor o la festa del barri de Sant Andreu, acostant així una part de la cultura tradicional catalana als carrers de Ripollet.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies