Decidim valora els dos anys de govern i es reivindica com ”el canvi que ha arribat”

Quan encara queden més de deu dies perquè es celebrin dos anys de les eleccions municipals i un mes pel segon aniversari del govern si tenim en compte el ple de constitució, Decidim ja ha fet valoració d’aquesta primera meitat del mandat. Un balanç que presenten amb satisfacció per la feina feta, “el canvi ha arribat, el canvi creïble” apunten.
La formació explica que es va trobar a l’Ajuntament “una organització administrativa antiga i rovellada, refractària als canvis, atomitzada, que impedia el funcionament transversal de l’administració del segle XXI”. Expliquen que els hi han calgut “molts esforços” però que ja han introduït “molts canvis i novetats” interns “que tenen poca visibilitat”.
Reivindiquen així tota la tasca feta en l’organització i de treball compartit entre les diverses àrees de l’administració però també van fer balanç de les accions polítiques “que s’han fet i que són palpables”, explicava el portaveu de la formació Jacint Padró.
Entre la llista de fites assolides el regidor de cultura, Oriol Mor, destaca que “un dels objectius era apoderar a la població, que la ciutadania entrés a l’Ajuntament” i Padró afegia: “ens estem deixant la pell per caminar cap a una democràcia participativa”. En aquest apartat van apuntar la posada en marxa dels pressupostos participatius, les assemblees de barri, l’aprovació del Pla Educatiu Local, les audiències públiques sobre les ordenances o la jornada participativa sobre la Festa Major.
Padró va subratllar també “l’esforç sobrehumà” que s’està fent a justícia social, on destaquen la posada en marxa de l’Oficina d’Habitatge, la taxa als pisos buits, el suport a les famílies i que “des del gener de 2016 no hi hagut cap tall de subministraments bàsics”.
Pel que fa a les reivindicacions de ciutat el regidor Oriol Mor assegura que “ens estem fent escoltar en entitats supramunicipals” i expliquen que prova d’això és que s’han aconseguit millores en el transport públic i s’avança per aconseguir la zona 1, que ja s’ha aconseguit finançament per a la millora del riu, que s’està treballant en el tema sanitari i s’ha aconseguit l’obertura a l’estiu del CAP Pinetons i que “aviat presentarem el projecte de la residència i esperem que es pugui reivindicar sense partidismes”.
En la llista d’accions d’aquests primers dos anys apareixen també la descentralització d’esdeveniments culturals, l’increment del pressupost per plans d’ocupació, la major neteja viària, l’aprovació de la targeta rosa del transport, la neteja i ordenació dels horts municipals, una major “planificació, efectivitat i rapidesa en les intervencions de la Brigada Municipal”, un nou model d’esport escolar, noves iniciatives i propostes d’oci per revitalitzar l’economia com la nit de tapes o la nit dels zombis i les campanyes de visibilització LGTBI, entre d’altres. Segons Padró “s’ha fet més en aquests dos anys que en els vuit anteriors”. Una tasca de govern que reconeixen “no està sent fàcil perquè estem en minoria i les dificultats són evidents però notem l’entusiasme de la ciutadania i això està ajudant” i “estem contents de la resposta dels veïns i les entitats”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies