Veus: En mig de la legislatura municipal

En les passades eleccions del 2015 hi va haver un vot pel canvi i aquest canvi s’està produint, però calen mecanismes i indicadors reals d’avaluació que valorin els canvis.
La promesa va ser part del discurs de l’inici durant la nit electoral en què Decidim va guanyar i varen aconseguir el govern municipal, arrabassant-li l’alcaldia, al Parralejo del PSC amb el suport d’ICV i CiU. Dos anys després de “la victòria de la nova política contra els governs col·laboradors de la reforma política del 78”, el govern de Decidim arriba a l’equador del mandat.
L’equip de govern de Decidim ha hagut d’afrontar en aquests dos anys intensos debats i polèmiques socials com ara les ubicacions de la Benzinera en Can Mas i altres herències urbanístiques del passat dels governs del PSC; la incomprensió en l’aprovació dels pressupostos; la crisi de protocol de duplicitat de càrrec de la regidora del Compromís i diputada de la CUP; la situació de l’habitatge al costat de la PAHC; la necessitat d’un nou institut al municipi; les contractacions de la municipalització del servei de l’aigua; el debat sobre la participació ciutadana, o, fora de l’àmbit estrictament municipal, la presa de posició sobre el referèndum i la qüestió nacional de Catalunya.
En el seu discurs d’investidura, Decidim advertia: “Aquesta vara d’alcalde no és meva, sinó de tot el poble” i “que el poble mani i el govern obeeixi” . Recollint el guant i aprofitant l’efemèride electoral, sincerament crec que és el moment de fer una valoració del mandat de Decidim per part de les entitats, associacions els moviments socials, organitzacions, plataformes i lluites diverses de les quals es va nodrir ideològicament la candidatura de Decidim i que, per aconseguir el govern municipal, han estat “els imprescindibles”.
Suggereixo que es visualitzi el canvi donant la veu al poble, entrevistant als moviments de Ripollet, del que s’escolta al carrer tot indica que s’alerta que la lletra és encara insuficient per complir els objectius proposats al programa electoral.
Segons l’opinió d’algunes persones i entitats més representatives de la ciutat, el govern de Decidim hauria de millorar en els dos anys que queden de mandat fins a les eleccions del 2019 en aspectes clau com un pla d’habitatge social; la reforma dels serveis socials; la mobilitat amb transport públic; el medi ambient, i la lluita contra la pobresa energètica. També, segons ells, cal avançar en la remunicipalització del servei d’aigua; frenar els excessos dels processos burocràtics; augmentar les multes als bancs per tenir pisos buits, i, en general, oferir més transparència, sobretot, en la informació sobre el que fan i els diners que gasta l’Ajuntament. Aquestes són, almenys, algunes de les demandes que s’escolten a la ciutadania de Ripollet.
Però escoltar el carrer no és suficient i caldria donar la veu als moviments, entitats i associacions mitjançant un procés d’enquesta i/o altre recurs de constatació que faci possible el que es va dir en el discurs de la presa del  govern municipal: “Aquesta vara d’alcalde no és meva, sinó de tot el poble” i “que el poble mani i el govern obeeixi”.
I, sobretot, aquest resultat fer-ho públic sigui el que sigui.
.

Nicolás Castellano
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies