Carles Viñas i Natxo Parra expliquen en una xerrada la ‘singularitat’ del club Sankt Pauli

L’Associació Cultural El Local va convidar el passat dijous 1 de juny al Carles Viñas i Natxo Parra, els autors del llibre “Sankt Pauli, un altre futbol és possible”. Viñas i Parra van acostar una petita part de la història de l’Alemanya contemporània per explicar perquè el Sankt Pauli, “un club inicialment vinculat a la burgesia d’Hamburg”, s’ha convertit “en un referent de l’esquerra alternativa”. I és que es tracta d’un club de futbol alemany amb seguidors d’arreu del món que “estatutàriament es defineix com antifeixista, antiracista i en contra de qualsevol forma de discriminació” i que està molt lligat als moviments socials. Els autors van explicar a la xerrada que “el gran èxit del Sankt Pauli és l’empoderament de l’afició” ja que aquesta té “un gran poder decisiu”. A més, també van explicar una sèrie d’anècdotes “que han fet que la gent senti que el club sigui seu i no llunyà com passa amb altres clubs”. Viñas i Parra, però, també van explicar que el Sankt Pauli té certes “contradiccions”, però que “és el club menys imperfecte de tots els clubs que existeixen”.
Ambdós autors tornaran a Ripollet el proper 27 de juny per presentar el llibre al camp de futbol de l’Industrial.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies