ERC aposta per un nou model educatiu inclusiu, estable i empoderant els municipis

Dins la campanya ‘La República que farem’ Esquerra Republicana de Catalunya va organitzar el dimarts passat un acte sobre educació. Va comptar amb convidats de luxe per explicar quina és la proposta del partit en matèria d’ensenyament.
El diputat delegat d’educació de la Diputació de Barcelona, Rafa Homet, va explicar que cal “un model estable, que no es modifiqui amb cada canvi de conseller”, un nou sistema on tots els actors siguin “corresponsables”. “Cal dotar de major autonomia als centres i també fomentar projectes educatius municipals que incloguin no només les escoles i els instituts sinó també les escoles d’adults, d’idiomes, de música, els clubs esportius, etc…”, va detallar Homet que va insistir que el model s’ha de basar en “la responsabilitat i la confiança”.
Per la seva banda, David Atzet, membre de Escola Nova 21, va explicar que l’onada de canvi que es viu ara en l’ensenyament ha de permetre “posar l’alumne al centre del model i això ha de permetre tenir en compte que l’aprenentatge és social i que les emocions són importants”. També va afirmar que “cal establir un marc de referència general però que ha de poder-se modificar segons les característiques de cada centre”.
En aquesta idea va insistir també la diputada Anna Simó qui va assegurar que el nou model “no pot ser homogeni perquè no és el mateix educar als Pirineus que a l’àrea metropolitana” i va assenyalar que des d’ERC aposten “per defensar els projectes educatius de cada centre”, una idea que explica el suport de la formació als projectes d’escola-institut que s’estan demandant al nostre municipi. Simó va repassar les línies bàsiques del model d’ERC assenyalant que també caldrà millorar la formació dels docents, crear un nou model de formació professional, en un sistema que “no deixi ningú fora” i que “persegueixi l’excel·lència per tothom no només per una elit”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies