L’oposició valora la primera meitat de la legislatura i suspèn l’acció del govern

El proper dimarts farà dos anys que va arrencar la legislatura, amb la celebració del ple de constitució. Una legislatura de canvi, amb un govern en minoria i cinc grups polítics a l’oposició. I és precisament escoltant a l’oposició com hem volgut iniciar el balanç a la primera meitat de la legislatura.
Els portaveus dels grups municipals i la regidora no adscrita responen a les següents tres preguntes:
Com valores l’acció del govern?
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
A més els hi hem demanat que valorin de l’1 al 10 al govern. La mitjana no arriba al 4,5. L’oposició suspèn al govern. Però més enllà del número és molt interessant conèixer els motius, la valoració que cadascun d’ells fa de l’acció del govern, les relacions al ple i com afronten els propers dos anys.
.
.
JUAN PARRALEJO – PSC
.
Com valores l’acció del govern?
És un govern que no ha acomplert amb les expectatives que havia generat. No ha fet realitat allò que va prometre i ni tan sols allò que va marcar com a prioritats. De fet no ha portat gairebé cap tema important al ple. Nosaltres hem intentat aixecar el nivell del debat polític a través del control al govern i de mocions importants pel municipi.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
Esperàvem un govern, que estant en minoria i havent perdut una regidora, fos més dialogant i obert a la participació de l’oposició però no ha estat així. Ells són els responsables d’això. És cert que darrerament, i després de l’escàndol per com van gestionar el tema de la benzinera, sembla que s’han adonat i esperem que suposi un canvi en la relació amb l’oposició. Perquè en aquests dos anys ni tan sols ens havien respòs a les al·legacions fetes als pressupostos o les ordenances. No han complert amb la imatge que volen donar de transparència i participació.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
El govern s’ha trobat un Ajuntament sanejat i això li dóna capacitat de fer coses. Així que esperem que encara que sigui per gastar els diners que ens han donat d’altres administracions es deixin de fer “postureig”, de fer de l’anècdota propaganda i s’ocupin dels temes importants. A veure si compleixen els seus compromisos. Nosaltres estem a la seva disposició i a la dels veïns per tirar endavant tot allò que sigui necessari i millori la qualitat de vida dels veïns.
.
LA NOTA DEL PSC AL GOVERN
Ens ha decebut molt. Veiem que el govern malgrat que ja porta dos anys no acaba d’arrencar. Li posaríem un 2.
.
.
JOSEP GABARRA – Ciutadans
.
Com valores l’acció del govern?
Pel que fa a l’estructura de l’Ajuntament considerem que s’ha perdut molt  el temps i han estat molt tímids en els canvis. Encara no han arreglat el tema del secretari, tampoc han resolt el relleu del Defensor del Ciutadà, ni el canvi al Jutjat de Pau. I també estem encara esperant que facin l’auditoria que van prometre. I pel que fa a les polítiques pensem que no han abordat les necessitats reals dels veïns. És cert que vam aconseguir que abaixessin l’IBI un 2% cada any però no han fet res per resoldre els problemes d’aparcament, la delimitació de les zones comercials o la recuperació del riu Ripoll. Queda demostrat que “no és lo mismo predicar que dar trigo”, veiem que no és el mateix el COP que hi ha ara al govern que el que era oposició. Els ha mancat inclús valentia per enfrontar-se a altres administracions.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
Hi ha hagut estabilitat perquè es va pactar una rebaixa d’impostos i perquè no vam voler portar el tema de la independència al govern local. De fet en aquest tema quan van voler fer entrar a ERC al govern els hi vam dir que si estava ERC no els hi podríem donar suport i ho van acceptar. Creiem però que el tema de la benzinera és un punt d’inflexió. Trobem que el govern no ha estat prou ferm per evitar-la i han decidit pactar-ho amb el PSC, entenem que indica una forma de fer pel futur.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
Nosaltres seguirem defensant el que portàvem al programa, reivindicacions com que s’abaixi el preu del menjador escolar, que es lluiti per abaixar el valor cadastral i així reduir els impostos i que es facin més places de llar d’infants. I els propers mesos estarem molt vigilants sobre el que es faci amb el tema del referèndum.
.
LA NOTA DE CS AL GOVERN
Un 5. Un aprovat justet. Pensàvem que anirien a 120 i encara no han passat de 60.
.
.
VÍCTOR DIÉGUEZ – PP
.
Com valores l’acció del govern?
L’acció del govern no la té ningú clara, ni ells mateixos i ho han reconegut. Nosaltres que tenim una oficina d’atenció al ciutadà on rebem els dubtes i queixes dels veïns notem que s’ha decebut a molta gent, veïns que els van votar i també a altres que no perquè s’han fet moltes reunions i moltes festes però segueixen sense aportar solucions als problemes reals.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
Com a grup municipal hem assistit a comissions i reunions però notem molta manca d’informació.
No hem tingut tampoc cap relació directa per consultar o gestionar temes concrets, com la benzinera o altres. Ni en temes on el govern estava en minoria no ens han vingut a buscar per comentar res ni debatre amb nosaltres.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
Veiem els propers dos anys amb preocupació perquè hi ha molta gent decebuda i que ha perdut la il·lusió. Hi ha manca d’objectius i no hi ha un pla. Ens preocupa que sigui una continuitat d’aquests dos primers anys de mandat i a Ripollet queda molta feina a fer encara i no volem que aquesta sigui una legislatura totalment perduda.
.
LA NOTA DEL PP AL GOVERN
Un 4. Perquè ens ha mancat informació. No podem aprovar l’acció de govern.
.
.
LURDES SERRA – ERC
.
Com valores l’acció del govern?
Creiem que el canvi que Ripollet va votar es veu sobretot en les polítiques socials i també en accions més simbòliques. I aquestes són polítiques que nosaltres també compartim.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
Nosaltres no hem tingut cap problema de relació amb el govern. Hem tingut molta facilitat per consultar informació i malgrat que les converses per entrar al govern no van arribar a bon port la comunicació segueix sent bona. Això també deu ser perquè som un grup que no esperem que ens donin la informació sinó que l’anem a buscar.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
Fins ara hem estat l’altra oposició. Una oposició coherent i la línia els propers dos anys serà la mateixa. Demanem al govern que acceleri perquè en alguns temes van massa lents. Els hi falta agilitat en algunes coses.
.
LA NOTA D’ERC AL GOVERN
Posaria un 6. Un aprovat justet, podria ser millor nota però ens agradaria veure els canvis més ràpid.
.
.
XAVIER PEÑARANDO – PDeCAT
.
Com valores l’acció del govern?
Només podem fer una valoració negativa. Perquè acaben de fer públic el PAM i fins que no ho han fet entenem que els seu compromís amb els veïns era el programa electoral i no han acomplert gairebé res. Sí que han fet una part lúdica, que està molt bé, però no s’han ocupat dels temes importants com ara els econòmics, d’infraestructures i millora de serveis. Tant per la municipalització de l’aigua com per a la renovació del ROM vam haver de ser nosaltres els que demanéssim l’obertura de les comissions. És un govern que no és clar ni transparent. És molt actiu a les xarxes socials però no tant en l’acció de govern.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
El millor del que portem de legislatura és l’oposició. Perquè hem fet propostes i les hem tirat endavant. Hem estat coherents i hem acomplert amb els nostres compromisos. Hem estat una oposició molt respectuosa, no com altres feien abans amb males maneres i darrera de pancartes. Per part del govern han mantingut una postura de nul·la comunicació fins fa dos mesos. Només s’han reunit amb els grups que sabien que els hi donarien el sí i s’ha anat a menys en la participació als consells dels patronats.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
Afrontem els propers dos anys defensant clarament el nostre projecte i estem oberts a analitzar com es pot millorar el municipi. Per exemple el govern vol municipalitzar serveis sí o sí i nosaltres estem oberts a parlar-ho però volem que s’estudiï i que es faci només si és millor opció. A més els propers mesos treballarem en fer possible el referèndum.
.
LA NOTA DEL PDeCAT AL GOVERN
Entre un 3 i un 4, un suspens. No posem pitjor nota perquè últimament han canviat les formes.
.
.
MÒNICA LABORDA – Regidora no adscrita
.
Com valores l’acció del govern?
Hi ha hagut millores. S’ha trencat amb la línia dels governs del PSC i ara Ripollet és un dels municipis del canvi que treballa cap a la municipalització de serveis. He trobat però que el projecte de pressupostos participatius s’ha quedat més en una campanya de màrqueting que un exercici real.
.
Com valores les relacions polítiques entre el govern i l’oposició?
És un govern molt opac amb l’oposició i amb mi particularment. Per exemple els pressupostos només ens els van donar alguns dies abans de l’aprovació i sovint hi ha preguntes al ple que no responen. De la benzinera a mi encara avui no m’han citat per parlar-hi.
.
Com afronta la segona meitat de la legislatura?
El repte més important es la municipalització dels serveis. Espero que es faci la de neteja d’edificis públics i la de l’aigua. També m’agradaria que el pressupost s’orientés cap a una millor redistribució de la renda dels veïns.
.
LA NOTA DE LABORDA AL GOVERN
Un 6. S’han fet moltes millores però es podrien haver fet encara més si haguessin treballat més i millor.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies