El carril bici de la carretera Santiga segueix impracticable pels vehicles aparcats a sobre

Fa dos anys i mig el Defensor del Ciutadà demanava el trasllat del carril bici de la carretera de Santiga explicant que “obstrueix el funcionament correcte de la zona industrial”, “interfereix en les entrades i sortides de l’Institut Palau Ausit” i “no es un carril bici segur pels seus usuaris degut als obstacles, la seva reducció en algun tram i en el seu pas per les rotondes”. Tant l’anterior govern com l’actual van acceptar la proposta i es va projectar fer passar el carril bici per darrera de l’institut Palau Ausit i evitar així la carretera.
El canvi no s’ha fet, les obres no s’han començat i el carril de la carretera Santiga continua pintat, habilitat i amb cotxes estacionats a sobre a totes hores.
Els usuaris del carril s’han queixat en nombroses ocasions que hi continua havent cotxes aparcats que obstaculitzen el pas i també que no es pren cap mesura per evitar-ho, que no es multa als vehicles que aparquen.
En ser la carretera una entrada al municipi, ser l’accés des dels polígons industrials i també el carril de connexió  dels camins de l’entorn dels Pinetons i el del vial del Ripoll és un tram on cada cop es poden veure més persones en bicicleta i degut als obstacles que hi ha al carril bici també és cada cop més habitual que circulin per la calçada, al costat dels cotxes.
.
Un vehicle va colpejar divendres a un ciclista durant la maniobra d’entrada a la benzinera
El passat divendres 16 passades les cinc de la tarda va haver un accident a la carretera de Santiga a l’alçada de la benzinera. Un cotxe que girava per entrar-hi no va veure el ciclista que baixava en direcció a Ripollet pel voral i el va colpejar. Al lloc dels fets es van apropar la Policia Local, els Mossos i també dues unitats del SEM. Finalment una de les ambulàncies es va endur el ciclista a l’Hospital Taulí perquè l’atenguessin pel cop rebut. Malauradament les últimes setmanes les notícies sobre accidents amb ciclistes s’han fet habituals arreu.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies