S’aprova inicialment la societat mercantil que gestionarà els serveis municipalitzats

El govern va donar un pas més en el procés de municipalització d’alguns serveis públics en el passat ple de juny. Va aprovar inicialment la creació de la societat mercantil ‘Genera, mitjà propi Ripollet, SL’ que esdevindrà l’eina a través de la qual es gestionarà el servei de neteja d’edificis municipals i més endavant també, si es municipalitza, el servei d’abastament d’aigua.
L’aprovació inicial es va dur a terme gràcies a l’abstenció del PSC. El seu portaveu, Luís Tirado, va avançar que “no estem en contra de les municipalitzacions sempre que siguin més eficients i barates pels veïns” i va deixar en l’aire el seu vot a l’aprovació definitiva advertint que “encara ho estem estudiant perquè hi ha coses que no veiem clares”.
Al costat del govern de Decidim van votar la regidora no adscrita, Mònica Laborda, qui va apuntar que el canvi de gestió ha de ser “garantia de qualitat i treball digne” i ERC, la regidora Lurdes Serra que va desitjar que les municipalitzacions permetin “gestionar els serveis públics de forma més transparent.
A l’altra cantó es van posicionar el PP i Ciutadans. El portaveu popular, Víctor Diéguez, va votar en contra perquè no creu que el canvi de gestió “suposi una millora” i pensa que “s’està ficant a l’Ajuntament en un ‘berenjenal”  i Josep Gabarra, de Ciutadans, va argumentar el no del seu partit assegurant que no veuen clara “la municipalització” perquè suposarà “moltes càrregues per l’Ajuntament”.
La primera municipalització 
Qui sí ho te molt clar és la tinent d’alcalde i regidora de municipalitzacions Pilar Castillejo. Va tornar a explicar al ple que l’objectiu és poder revertir els beneficis empresarials en el propi servei i també assegurar una gestió més transparent i participativa. Castillejo va afirmar que amb la municipalització es podran també millorar les condicions laborals dels treballadors que ara fan el servei i que seran subrogats per la nova empresa que es crea. El govern esquiva a través de la societat mercantil la limitació que s’establia als pressupostos generals de l’estat per incorporar a la plantilla de l’Ajuntament els treballadors dels serveis municipalitzats.
Segons Castillejo la memòria feta demostra que el canvi permetrà dur a terme “una gestió més eficient i sostenible en termes de rendiment econòmic”.
Un servei amb 49 treballadors 
El servei de neteja d’edificis municipals el porta a terme l’empresa Servicios Especiales de Limpieza (SELSA), pertanyent al grup Fomento de Construccions y Contratas, des del 2011. El contracte inicial era de prop d’un milió d’euros cada any i en aquests moments ocupa a 49 treballadors. Segons es va dir al ple l’estalvi que suposa la municipalització serà de 9.000 euros l’any. Un benefici que serà major si la societat que ara es crea incorpora altres serveis més endavant ja que es compartirien algunes despeses generals i d’estructura.
Des del govern es va voler insistir també que la nova empresa “no rebrà ajudes públiques”. La seva junta directiva serà el ple que exercirà un control “estricte i continu”, creant així una empresa “transparent”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies