Igualada: ”Per perdre dos duels que teníem guanyats no hem accedit a fase d’ascens”

El primer equip del Club Bàsquet Ripollet tenia una premissa: no patir més del compte per salvar-se a Primera Catalana. L’any anterior l’equip va sofrir més del que s’esperava. No es podia repetir la mateixa situació i la solució va ser canviar les bases de l’equip. Es van firmar tres fitxatges i van pujar a tres jugadors del segon equip, però el principal canvi estava a la banqueta. David Igualada va agafar el relleu de l’equip i en la seva primera temporada per poc no aconsegueix ficar-se al play-off d’ascens. L’equip va estar a prop d’aconseguir una fita que no s’havien marcat. Ara ja prepara la propera temporada, i aquest cop l’ascens ja no es veu com una possibilitat remota.
.
Revista de Ripollet: Per què creus que et van veure com l’home indicat per portar el primer equip?
David Igualada: Primer de tot per l’experiència. Porto entrenant en diferents categories uns tretze anys. Quatre anys en un sènior, una en sènior femení i dos més al sènior B del club. També perquè sóc un entrenador molt exigent, vull que el meu equip competeixi des del primer segon a l’últim sense importar el resultat.
RdR: L’equip tenia l’objectiu de salvar-se i per poc es fica a dalt de tot. Com s’explica?
DI: L’explicació és que els jugadors han estat a un gran nivell tota la temporada tant a nivell de joc com mental. Vam creure en el nostre joc i només perdre dos partits que teníem guanyats ens ha impedit accedir a les fases d’ascens de categoria.
RdR: Hagués estat molt aviat per un ascens?
DI: Per res. Tenim un grup de jugadors que porten molt temps jugant en aquesta categoria i superiors, i amb l’ajuda de jugadors joves es podria competir en una categoria superior.
RdR: Al principi del curs parlàvem amb un jugador sobre la millora del bon rotllo. Aquest és el secret?
DI: I tant que té a veure. Cada jugador de l’equip ha sabut des d’un principi quin era el seu rol en l’equip i l’han portat a la perfecció. Estic orgullós de tots ells, la veritat és que m’ho han posat molt fàcil.
RdR: El proper objectiu és l’ascens?
DI: L’objectiu és treballar des del 21 d’agost que començarem la pretemporada fins al mes de maig. Competir en cada partit i perdre els mínims partits possibles, això voldrà dir que hem aconseguit quelcom molt important.
.
RdR: S’han anunciat dos fitxatges de luxe. Com s’ha aconseguit que fitxin?
DI: Són dos jugadors amb molta experiència i molta qualitat que ajudaran molt al que ja tenim. És més les ganes d’ells de voler jugar al seu poble que altres coses.
RdR: Això suposarà baixes. És difícil decidir qui no segueix?
DI: És el més difícil d’un entrenador i més si amb alguns jugadors els has entrenat fins i tot quan encara eren uns nens. La veritat és que ha estat molt dur per a mi, perquè som un grup que fora de les pistes som grans amics, els hi desitjo el millor a tots ells.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies