La Comissió de Sant Antoni Abat no veu correcte la supressió de l’arrossegament

La festa major d’aquest any no comptarà amb la participació de la Comissió de la Festa de Sant Antoni Abat. No es farà l’exhibició d’arrossegament que des de feia més de 20 anys aplegava aficionats al mon del cavall en l’espai del Molí d’en Rata. La comissió de Festa Major ha decidit no incloure l’acte al programa per prudència en saber que el partit animalista PACMA ha presentat una denúncia per l’edició de l’any passat.
El president de la Comissió de Sant Antoni Abat, Joan Albinyana, explica que ell no ha vist la denúncia i que precisament de l’any passat hi ha un informe d’un veterinari validant que en l’exhibició no hi va haver cap problema. Considera que “no és correcte que es carreguin una tradició de 22 anys” ja que l’acte es fa sempre amb el permís del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i afegeix que inclús li havien reclamat ja els tràmits des del departament per autoritzar l’edició d’aquest any.
L’entitat ha renunciat a afegir-se a altres actes de la Festa Major com el Mercat de la Vinya i aquesta mateixa setmana es reunia amb l’Ajuntament per començar a preparar la passada de Sant Antoni Abat, Festa Local d’Interès Turístic des del 2009 i que en 2018 celebrarà la 125a edició. “Esperem poder-ho celebrar sense problemes”, diu Albinyana, molest amb la supressió de l’arrossegament del programa de la Festa Major.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies