S’aprova la moció en defensa dels treballadors públics durant l’1 d’octubre

El tema del referèndum va entrar també a la sessió ordinària del ple municipal celebrada ahir dijous 28. Ho va fer perquè es va aprovar la moció presentada per Ciutadans que demanava defensar els treballadors públics i també comprometia a l’Ajuntament amb la legalitat vigent que emana de la Constitució Espanyola. Les absències al ple de la regidora no adscrita Mònica Laborda i del regidor de Decidim, Ramiro Moldes, va permetre que la moció fos aprovada amb els vots a favor de Ciutadans (3), PSC (6) i PP (1) i els vots contraris de Decidim (7), ERC (1) i PDeCaT (1). Dels favorables a la moció, Ciutadans explicava al text que “des dels ajuntaments cal garantir el compliment de l’estat de dret”, el regidor del PP, Víctor Diéguez, va demanar “fer extensiva la protecció també a veïns i estudiants perquè s’està posant en una situació compromesa a tothom” i des del PSC la regidora Maria Lladó va assegurar que estem en “una situació complexa” i que des del seu partit “no permetrien que l’Ajuntament” posi en risc els treballadors. Des dels partits que van rebutjar la moció i defensen el referèndum el portaveu del PDeCAT, Xavier Peñarando, va afirmar que no votarien la moció perquè “no perseguirem urnes”, la regidora d’ERC, Lurdes Serra, va demanar als contraris al referèndum que deixin d’utilitzar als funcionaris “perquè són els únics que els amenacen” i el regidor de Decidim David Fontanals va apuntar que “cal aparcar el discurs de la por i deixar clar que cal reconèixer la sobirania del parlament català“. Va tancar el debat de la moció l’alcalde, JM Osuna, qui va explicar que “en cap cas aquest Ajuntament ha posat ni posarà en perill a cap treballador ni funcionari” i va afegir que qualsevol responsabilitat l’assumirà ell com alcalde.
Poc després, en resposta a una pregunta del regidor de Ciutadans Francisco Javier Tapia sobre si se seguiran o no les instruccions de fiscalia l’alcalde va afirmar que “la policia local seguirà actuant d’acord amb la llei i la professionalitat que demostren sempre i amb proporcionalitat, oportunitat i congruència”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies