Javi Varea: ‘Teníem gent que feia natació o ciclisme i per això hem obert la secció’

El triatló és una de les disciplines esportives més dures que existeixen. En una mateixa prova es combina un tram de natació,  de ciclisme i d’atletisme. Poc a poc és un esport que té més adeptes i a Ripollet destaca el cas de Javier Varea. Farà cinc anys va començar a practicar el triatló gràcies a la preparació que tenia en totes les proves. De ben petit va estar al RUA a més de tenir contacte amb les bicicletes ja que el seu pare era president del Club Ciclista Ripollet. També és socorrista. Bagatge suficient per animar-se a practicar-lo i ara fa d’entrenador en la nova secció de triatló del RUA.
.
Revista de Ripollet: Quina és la teva experiència en les diferents modalitats?
Javier Varea: Sempre he estat molt vinculat a l’esport. El meu pare va ser president del Club Ciclista de Ripollet, així que vaig tenir molt contacte amb el ciclisme. També de petit vaig començar amb el RUA. Si al 82 es va formar el club jo vaig començar al 86, pràcticament amb quatre anys. Ben aviat he conegut les bases de l’atletisme. A la joventut va ser quan vaig estar més lligat al ciclisme. Del 1998 al 2005 vaig estar al Club Ciclista Gonzalvo i vaig guanyar algun cop la cursa de la Festa Major. Llavors vaig retornar a l’atletisme cansat de la bicicleta. Primer de forma autònoma i després vinculat al RUA. A més com sóc socorrista estic preparat per nedar.
RdR: Com comences amb el triatló?
J.V: Ha sigut una evolució i aquesta evolució és un patró que es repeteix en molta gent. Si domines una de les tres disciplines però ja se’t queda curta o t’avorreix acabés trobant aquesta opció. En el meu cas va ser així però també perquè practicava les altres dues simplement per reforçar el meu cos.
RdR: I quan vas fer la teva primera prova?
J.V: Fa justament cinc anys. Vaig començar amb la prova de triatló de Barcelona, que ara es diu Garmin Barcelona. Vaig fer una distància curta i la experiència em va agradar molt. He anat fent altres proves com maratons però a partir de l’any passat ja vaig fer exclusivament triatlons. He fet dos triatlons olímpics, un Half IronMan a Berga i aquest maig em vaig centrar en un IronMan a Lanzarote. Aquesta última va ser una experiència brutal perquè inclús vaig deixar de treballar per preparar-me-la.
RdR: Quan comences a fer d’entrenador al RUA i quan decidiu obrir la secció de triatló?
J.V: Ja coneixia a la Núria Puig, la presidenta, i per la meva trajectòria em van proposar portar el grup de FUN RUN. Com jo ja portava un temps fent triatlons i teníem gent al club que complementaven l’atletisme amb el ciclisme o la natació de forma independent vam mirar l’opció de fer una secció de triatló. L’any passat ja ho vam intentar però per tema de llicencies no vam poder i per aquest any ho hem pogut concretar. Llavors aquest curs ens hem donat d’alta a la Federació Catalana de Triatló i em gestionat el tema de llicencies per poder competir a nivell català però poc a poc anirem creixent.
.
RdR: Quina acollida ha tingut la secció?
J.V: Si que ens hem emportat una sorpresa bastant positiva. Jo he fet molta publicitat per les xarxes socials i he anat a participar en algunes proves vestit amb els colors del RUA i m’han reconegut. De cara l’any que ve tot i que hi siguin poquetes persones volem fer-nos un lloc a Catalunya. Aquí al Vallès hi ha equips molt consolidats a Cerdanyola, Montornès, Sabadell… que estan molt consolidats però hi ha gent d’aquests clubs que són d’aquí del poble i s’animen a provar amb nosaltres. Un dels atletes que tenim ve de la BTT i uns altres dos que són ripolletencs venen del waterpolo. Al final s’anima gent de tot tipus.
RdR: Ripollet és un bon lloc per practicar el triatló?
J.V: Si. A nivell d’instal·lacions tenim una piscina genial de 25 metres i 6 carrils, jo vaig prepapar-me per l’IronMan en ella. I la piscina descoberta és de 50 metres, encara millor. Estem mirant a veure si ens la poden deixar per entrenar. A l’hora de córrer amb la nova pista és pot entrenar molt bé i sinó hi ha el camí del riu. Hi ha vegades que he fet 30 quilòmetres de forma ininterrompuda, sense trànsit ni cap inconvenient. I a males també hi ha rutes cap a Collserola. Per la part del ciclisme com he estat molt vinculat als clubs ciclistes em conec la zona del Vallès i tenim rutes molt interessants. A més com a club tenim la possibilitat d’utilitzar el circuit de Montmeló per rodar amb la bicicleta, es paga una petita quota i algunes nits es pot utilitzar.
RdR: D’aquí un temps podrem veure alguna prova de triatló a Ripollet?
J.V: Amb la presidenta ho hem estat debatent però de moment estem començant. Però jo abans d’entrenar aquí vaig estar un temps al club d’atletisme de Cerdanyola i ells han muntat un Campionat d’Espanya de Duatló. Només córrer i bicicleta. Per què no ha Ripollet? Penso que és pot fer perfectament i com a club ens pot ajudar a donar-nos a conèixer molt més.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies