Microscopi: Objectiu, tirar endavant la República

Des de Solidaritat Catalana donem per constatats els següents fets:
El Govern i el Parlament de Catalunya van organitzar amb èxit un referèndum d’autodeterminació, que es va guanyar i es va procedir a la Declaració d’Independència del dia 27 d’octubre. Per aquests fets els nostres representants polítics s’exposen penes de presó, multes i inhabilitacions.
L’Estat espanyol va aplicar l’article 155, veritable cop d’estat a l’autogovern català. Però totes les decisions executives que emanen d’aquest article 155 han estat acceptades sense cap mena de resistència: dissolució del Parlament, inactivitat del Govern, intervenció de les finances, eliminació de les delegacions catalanes a l’exterior, etc.
Alhora, no s’han pres mesures per fer efectiva la independència: desplegament dels mossos per ports, fronteres i aeroports; activació mesures per a la recaptació d’impostos; publicació dels decrets de la Llei de Transitorietat, etc. I els mitjans públics catalans continuen reforçant una visió autonòmica de la nació.
El president espanyol ha convocat unes eleccions autonòmiques i tots els partits de govern han confirmat la seva intenció de presentar-s’hi.
Una part del Govern que inclou el MH President Puigdemont i quatre consellers romanen a Bèlgica en espera que els extraditin a Espanya, i set consellers i el vice-president Junqueras continuen empresonats a Madrid. Condemnem enèrgicament el seu empresonament i n’exigim el seu alliberament immediat, així com també el d’en Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
Arribats a aquest punt podem afirmar que la Declaració d’Independència no s’ha arribat a aplicar i que ara mateix no hi ha la determinació de fer-ho, almenys fins passades les eleccions.
No disposem de la informació necessària per escatir si aquesta inacció dels governants catalans obeeix a una estratègia que ha estat consensuada amb la Unió Europea o amb algun organisme internacional per tal de permetre un procés d’independència pacífic. O bé respon a un interès partidista per a guanyar les properes eleccions autonòmiques, quan no s’ha estat capaç de complir amb el mandat del poble català, guanyat a pols i donant la cara davant la repressió espanyola.
L’actuació dels nostres governants fins a la data mereix un marge de confiança, però és la nostra obligació fer prevaldre per sobre de qualsevol altra consideració la voluntat majoritària expressada pels catalans: esdevenir un estat independent.
En aquest context considerem que només té sentit participar dels comicis del 21D si és amb una Llista Unitària transversal i inclusiva de tot l’independentisme, que assumeixi com a objectiu irrenunciable tirar endavant la República Catalana (no es tracta d’aturar el 155 i recuperar l’autonomia) i per exercir el bloqueig a l’espanyolisme que pretén prendre el Parlament de Catalunya amb una convocatòria electoral il·legítima.
.
Iolanda Bethencourt – Solidaritat Catalana per la Independència (SI)
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies