Microscopi: Presó, amenaces: eleccions democràtiques?

L’empresonament del govern de la Generalitat i de membres d’entitats per motius clarament polítics situa la democràcia espanyola (i l’europea també) en un baix grau de qualitat davant del món i de la història. Alcaldes, regidors, membres d’entitats, participants en manifestacions, etc. són investigats i perseguits pels tribunals. Sense voler entrar a fons en analitzar la independència del sistema judicial, vull fer palès el fet clarament polític que suposa per part d’aquests tribunals avisar als acusats que en el cas de manifestar que mai més sortiran del marc constitucional, seran més benevolents amb la imposició de penes.
Una convocatòria electoral amb empresonaments, amenaces i presència policial massiva no és precisament un exemple de llibertats, més aviat el contrari, mantenir gent empresonada, pressió judicial i policial, influencien la voluntad popular en mantenir un ambient de tensió i violència institucional del tot innecessaris.
.
Els nacionalistes espanyols, defensors de l’aplicació de l’article 155, PSOE, PP i Ciudadanos, ens envien un advertiment ben clar, la sobirania és del règim, que ningú la toqui. Qualsevol lluita pel progrés nacional, social, ecològic, pot ser declarada il·legal si no els agrada el que pensen i fan els seus oponents. En diuen democràcia?
Mentrestant la gent de Ripollet seguim fent la nostra vida en pau. Molt pocs busquen enfrontament i odi, però no ho estan aconseguint. La majoria respecta les opinions dels altres, accepta la disparitat d’opinions. La tensió ve de “dalt”, de la caverna mediàtica, del govern del PP i els seus ajudants. Deixeu en pau la gent, allibereu els presoners, pareu de perseguir judicialment als qui no pensen com vosaltres, en cas contrari les eleccions estaran cobertes  per la tensió i la por que voleu generar, no seran prou lliures.
.
Jacint Padró – Decidim Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies