Veus: La ultradreta es fa visible amb el bloc del 155

La fragmentació que ha definit la ultradreta espanyola durant els anys 80 s’ha vist superada pel panorama vist en les últimes manifestacions convocades per Societat Civil Catalana que han esdevingut també un acte unitari sense precedents de les diverses famílies ultradretanes que l’han secundat. A banda de treure centenars de milers de persones al carrer, arrossegats per la crida a la mobilització que han fet tant partits polítics parlamentaris com el PP, C’s i PSOE-PSC com SCC, les mobilitzacions viscudes també han servit per unificar tots els partits i entitats d’un entorn polític històricament dividit i enfrontat, avui molt visible per l’aplicació del 155 com a acte repressiu contra Catalunya.
Ja sigui a través de les xarxes socials o de les seves pàgines web, una dotzena llarga d’organitzacions d’extrema dreta d’arreu de l’Estat espanyol hi han assistit a les marxes de Barcelona. Entre les organitzacions que han fet crida a la participació hi ha la xenòfoba Plataforma per Catalunya, Som Identitaris (la nova formació islamòfiba de Josep Anglada), el partit neofeixista Democràcia Nacional, Somatemps, Nosotros (partit liderat per l’exregidor popular de Palafolls, Óscar Bermán), la Fundación José Antonio, La Falange Auténtica, Falange Española de las JONS, Alternativa Española, Legión Urbana (organització paral·lela a les activitats de la Hermandad de Antiguos  Caballeros  Legionarios de Barcelona), Generación Identitaria, Vox i l’associació integrista catòlica Hazte Oír. La consigna a seguir per l’organització de les manifestacions ha estat la de lluir banderes catalanes i espanyoles, fet que han secundat la majoria d’organitzacions d’extrema dreta. Tot i això, en les mobilitzacions s’han vist algunes banderes franquistes, també alguna de la falange, a banda d’indumentària amb emblemes d’organitzacions d’extrema dreta i fins i tot una samarreta amb la cara de Franco.
Hem pogut veure també la presència d’alguns militants rellevants de l’extrema dreta més combativa. S’ha pogut documentar, entre d’altres, la presència d’activistes com Alberto Fernández, exregidor de PxC de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat a més d’impulsor del desaparegut Casal Tramuntana.
També s’ha vist a la manifestació Alejandro Fernández, exmilitant del neonazi Movimiento Social Republicano, antic activista també del Casal Tramuntana i actualment militant a les files de PxC. Alejandro Fernández, que llueix un tatuatge amb l’emblema del partit neonazi grec Alba Daurada a la cama, és conegut per haver participat l’any 2004 a una marxa en record del nazi Rudolf Hess a la localitat germànica de Wundsiedel, a Baviera. Durant les manifestacions s’han produït diversos incidents per part de membres d’extrema dreta.
Ripollet no ha estat al marge d’aquesta visualització de la ultradreta. La manifestació del 12 d’octubre, molt marginal, però, ha estat la primera manifestació en l’etapa del règim del 78, també han estat considerables les accions contra persones, i béns en els 2 últims mesos a la nostra vila, que s’haurien de condemnar per tots els grups municipals i realitzar les accions legals que deixin de ser impunes les accions d’aquests grups ultradretans.
Hem vist accions d’aquests grups actuar amb certa impunitat arreu de Catalunya i això no és tolerable. L’atac a mitjans de comunicació, a seus de partits polítics, a persones físiques i això no es pot tolerar. No hem d’oblidar que la ultradreta creix quan l’estat es fa menys democràtic i l’aplicació del 155 ha de veure amb la manca de democràcia i el creixement dels grups autoritaris i violents.
.
Nicolás Castellano
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

1 Comment on Veus: La ultradreta es fa visible amb el bloc del 155

  1. Manuel Rodríguez // 7 desembre 2017 at 11:11 // Respon

    Las mentiras no se convierten en verdades a base de repetirlas. La gran mentira del independentismo consiste en decir que el 1 de octubre el pueblo de Cataluña expresó su voluntad.MENTIRA. Fue un referéndum ilegal, tan transparente como las urnas que utilizaron, urnas llenas antes de votar, gente que votó 3, 4, 5 veces o más, un referéndum sin garantías del que el Govern dio los resultados que le convino.En manos de estos mendas hemos estado, hasta que la Ley puso orden y entonces algunos valientes salieron corriendo.Otra clamorosa mentira es la de los presos políticos, en España no se mete en la cárcel a la gente por sus ideas, a la prisión van los que se saltan la ley. Estos individuos que se autoproclaman demócratas puros, son los que piensan que hay catalanes de primera, ellos y sus seguidores, y de segunda todos los demás. Son los que han echado a las empresas y al turismo, aumentado el paro, las listas de espera sanitarias y los que mantienen los peajes en las autopistas.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies