Commemoració del Dia Mundial de la SIDA per la prevenció i contra l’estigma

L’Ajuntament de Ripollet commemora el Dia Mundial de la SIDA amb un ampli programa d’actes. Des de fa uns dies hi ha penjades a l’edifici de plens i al Centre Cultural pancartes amb el llaç vermell i el lema ‘Més prevenció i promoció de la salut. Menys estigma i discriminació′. Ahir dijous dia 30 de novembre Joaquim Roqueta de l’entitat Gais Positius va oferir diverses xerrades als instituts i a la tarda va fer lectura del manifest a la Plaça del Molí, on també es va pintar un llaç vermell al terra.
.

.
Polèmica amb l’exposició al Centre Cultural
Al vestíbul del Centre Cultural s’ha instal·lat també la mostra ‘VIH en positiu’, que recull campanyes fetes els últims anys contra la SIDA. Entre els cartells que es mostren hi ha alguns on apareixen imatges explícites de sexe. És per això que a la pròpia exposició s’ha afegit un advertiment. En el ple de novembre el PSC va preguntar per aquest fet al govern en considerar que són “imatges sexuals molt fortes” per estar en un equipament per on passen molts infants. El regidor de polítiques LGTBI, Fran Sànchez, va respondre explicant que ja han posat una nota preventiva i va explicar que les imatges que hi ha pertanyen a “campanyes institucionals”.
.

.
Stands informatius la tarda del dia 1
El mateix dia 1 de desembre s’instal·laran taules informatives sobre la SIDA a la Plaça del Molí a la plaça Emma Maleras, al Casal de Joves i a l’institut Lluís Companys. Els encarregats d’oferir la informació i el material de la campanya contra la SIDA seran els alumnes del cicle d’Integració Social del Lluís Companys i els joves del Kftí.
.
Campanya per fomentar les proves del VIH
S’han habilitat també el telèfon 935.046.040 i el correu electrònic provarapida@ripollet.cat per tal de demanar cita prèvia per tal de fer-se la prova ràpida del VIH, la sífilis i l’hepatitis C de manera anònima, gratuïta i confidencial.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies