S’inaugura amb la música de la Coral la 38a exposició de pessebres

El dia de Santa Llúcia, aquest dimecres 13, l’Agrupació de Pessebristes de Ripollet ha inaugurat l’exposició d’enguany. A la seva seu, al carrer Afores 14, ja es poden visitar fins el 14 de gener una desena de diorames.
Durant l’acte d’inauguració el mossèn, Josep Gassó, va beneir els pessebres. Després el president de l’Agrupació, Pere Padró, va destacar la part artística de l’art dels pessebres i va explicar que ja s’ha començat el procés per demanar la declaració de patrimoni immaterial per la UNESCO. L’alcalde, JM Osuna, va destacar que el pessebrisme és una expressió de la cultura popular i va felicitar l’agrupació per la seva tasca en el foment d’aquest art també entre els joves a través del concurs.
Després dels parlaments la Coral va cantar nadales a la porta de la seu de l’entitat.
.

.
Concurs de pessebres
A més de l’exposició a la seu i els pessebres que l’entitat posa a altes indrets del municipi, enguany celebra la 33a edició del Concurs local de pessebres. Per participar cal inscriure’s abans del dia 26 a la seu de l’entitat o al Centre Cultural. El concurs inclou dos grups, el pessebre popular (construït preferentment amb elements de la natura) i l’artístic (fet amb guix, pintura, etc). S’estableixen quatre categories d’edat: fins als 8 anys, de 9 a 15, de 16 a 25 i de 26 anys en endavant. Hi poden participar tots els veïns de Ripollet, amb el pessebre que fan a casa, el jurat el visitarà els dies 27 i 28 i farà el veredicte lliurant un premi al millor en cada grup i edat a més d’altres trofeus especials.
.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies