Els Diables donen el tret de sortida a les sessions del Quinto de Nadal

El Quinto registra cada cop més participants // AP

No hi ha Nadal al Vallès sense Quinto. I gràcies als Diables de Ripollet tampoc a Ripollet. Enguany tornaran a omplir el Kftí amb el tradicional Quinto de Nadal, un joc similar al bingo. Les sessions s’iniciaran dissabte 16 de 21 a 2h i l’endemà de 18 a 21h. Les sessions es tornaran a reprendre els dies 23, 25 i 26.
.
Què és el Quinto?
El Quinto és un joc popular típic de les dates nadalenques. El ‘lloro’ és l’encarregat de cantar els números que surten i ho fa amb dites, rimes i cantarelles populars. Tots els participants juguen amb un cartró amb els mateixos números però distribuïts de forma diferent en sis quadres. Els números que van sortint es marquen posant una ‘guixa’ a sobre. Quan un jugador omple una línia canta ‘línia’ i quan fa un quadre complet ‘quinto’. Pot haver premis a les línies i als quintos. Aquí els premis són, fonamentalment, productes cedits pels comerços locals.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies