El municipalisme i la sobirania, temes centrals al míting de la CUP de dissabte

La CUP – Crida Constituent va celebrar dissabte 16 al migdia un acte de campanya on hi van participar Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola; Fàtima Taleb, regidora de Participació i Convivència a Badalona; i Maties Serracant, alcalde de Sabdell. L’acte, celebrat al pati del Centre Cultural, va comptar amb prop d’uns quaranta assistents. Durant la seva intervenció, Escolà va parlar, entre d’altres, d’escola catalana i el municipalisme actiu, “el municipalisme és el motor del canvi”, va destacar l’alcalde de Cerdanyola. En aquest sentit, Escolà va afirmar que aquest canvi “cal fer-ho des de baix” i que “tenim la força per fer-ho”. Per la seva banda, Fàtima Taleb va destacar en el seu discurs que “des de l’1 d’octubre assistim a un augment de la repressió”. També va voler destacar “l’augment de les agressions feixistes” dels darrers dies i la seva “impunitat”. La regidora badalonina va parlar a més de la suspensió de lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional, com la de la pobresa energètica i la llei contra els desnonaments, fet del qual va destacar que és “maltractar els col·lectius més vulnerables”. Per acabar, Maties Serracant va parlar de diferents tipus de sobiranies, com la sanitària, educativa o residencial, que “no són possibles dins l’Estat espanyol”. L’alcalde de Sabadell va destacar que des de la CUP volen “materialitzar la República de l’1O” i “revertir el 155 que ens ha fet retrocedir en drets i dignitat”.
.
La Plataforma per la República, en la qual forma part la CUP, Procés Constituent i Som Alternativa, organitzarà un acte aquest dilluns 18 de desembre en el qual hi participaran Mireia Vehí, diputada de la CUP; Ramon Vancells, número 7 a la llista de la CUP; i Albano Dante, de Som Alternativa. L’acte serà a les 19h a la sala d’actes del Centre Cultural.
.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies