Microscopi: Any que s’acaba i nou any

Quan escric aquestes línies l’any està a punt d’acabar i veig que els últims mesos han sigut esgotadors, hem vist com el Parlament aprovava les lleis de desconnexió i els paràmetres fonamentals d’una nova República, els dies previs a l’1 d’octubre, buscant urnes i paperetes, el “a por ellos” i el dia del referèndum en qüestió, com van atonyinar a milers de persones que defensaven les urnes amb el seu cos, com es va empresonar als líders de les dues associacions més grans de Catalunya, sota la mirada impassible de la Unió Europea, la “mani” de Brussel·les, com l’Estat ha aplicat un article de la Constitució emparant-se en la “Llei” i la “legitimitat”, després el President fugit i gran part del Govern engarjolat preventivament com si de criminals perillosíssims es tractessin. Més tard, l’alliberació d’alguns presos polítics, encara en queden quatre, i la celebració d’unes eleccions el 21D que tal i com es preveia el panorama està més o menys igual, sense vencedors ni vençuts, perquè els que no han guanyat, que diuen que sí que ho han fet, però en canvi tenen la “paella” pel mànec, és a dir que controlen les lleis i la justícia de tal forma que a la més mínima tornarem a tindre més Tribunal Constitucional, més querelles i gent privada de llibertat i arruïnada econòmicament per haver defensat les seves idees.
Bé, mirem amb esperança el proper any i que ens portin moltes coses els reis, perquè malgrat tenir un, als catalans ens seguiran portant molt de carbó, hagin votat una cosa o l’altre, perquè el “cafè para todos” es preveu llarg i molt llarg.
El projecte de canvi de l’Estat es veu força difícil, ja que els que volem fer-ho, fora de Catalunya ens trobem cada vegada més sols, per una població polaritzada i amb un C’s en augment, que, com a mínim les persones abans de votar s’haurien de mirar el seu programa electoral, perquè les polítiques de C’s són neoliberals, o sigui que la sanitat pública, l’escola pública, les pensions i els drets laborals perillen i molt, sense anar més lluny el contracte únic que proposen fa autèntica por.
Bé que tingueu totes un bon any 2.018. Salut i República.
.
Valentí Nieto – Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies