L’últim trimestre de l’any passat ha estat el més sec des de l’any 2006

La pluja del passat dilluns, malgrat caure només 11.8 litres per metre quadrat, és la precipitació més forta caiguda al nostre municipi des del 19 d’octubre. Tot i ser poc, és una aigua molt benvinguda ja que el 2017 ha estat un any sec. En els últims cinc anys s’hi registraven uns 80 dies de pluja cada any. L’any passat només va ploure 41 dies. En tot l’any l’estació meteorològica de la Casa Natura va registrar una precipitació acumulada de 472.2 litres per metre quadrat, mentre que la mitjana de la última dècada supera els 550. A la manca de precipitacions del 2017 cal afegir que tant el 2016 com el 2015 també van ser anys força secs. La manca de pluges va ser especialment greu en l’últim trimestre de l’any passat. En els tres últims mesos del 2017 només va ploure cinc dies i només en dos d’ells van caure més de 20 litres per metre quadrat. En total es van acumular 104 litres per metre quadrat, la xifra més baixa recollida des del 2006, un any excepcionalment sec i calorós.
A la nostra zona històricament els mesos amb més precipitació són octubre i novembre, l’any passat però el mes amb més pluja va ser el mes de març.
La poca precipitació ha estat generalitzada a Catalunya i està tenint conseqüències en les reserves d’aigua. En els embassaments de les conques del Ter i el Llobregat, de les quals ens arriba l’aigua de boca a les aixetes de Ripollet, l’estat és preocupant. Es troben a un 37% de la seva capacitat quan fa un any estaven al 63%. Cal ser conscients de la situació i extremar les mesures d’estalvi d’aigua ja que si les precipitacions de neu a les cotes altes i pluja a la resta del territori no es multipliquen els propers mesos, a l’estiu pot haver problemes per l’abastament.
A Ripollet, malgrat ser el 6è municipi amb menys consum de l’àrea metropolitana, cada habitant utilitza prop de 100 litres d’aigua al dia.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies