El periodista Lluís Foix obre l’any a l’Aula d’Extensió Universitària parlant sobre Israel

El retorn després de la vacances de Nadal va portar a l’Aula al prestigiós periodista i exdirector de La Vanguardia Lluís Foix. Ell, que ha estat corresponsal a Londres, Washington i enviat especial a una vuitantena de països, va ser l’encarregat de conduir una classe dedicada a la creació de l’estat d’Israel. En començar la sessió es va declarar molt influït personalment pels jueus i va destacar la gran contribució que han fet a la humanitat, “hi ha 140 premis Nobel jueus”. Va situar l’origen de la reivindicació de l’estat jueu al primer Congrés Sionista, celebrat a Basilea al 1897, però va assenyalar també que “quan les fronteres es fan en despatxos són sempre artificials” i que “una pàtria no es pot crear per una decisió estratègica”.
La propera sessió de l’Aula estarà dedicada a la borsa, a l’economia i la salut. Es celebrarà el 23 de gener i comptarà amb Vicente Ortun.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies