S’inaugura una exposició sobre la història dels ‘nens de la guerra’ al Centre Cultural

El Centre Cultural ha inaugurat una nova exposició organitzada per la Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals. Es tracta de la mostra “Els ‘niños de la guerra’ expliquen la seva vida, expliquen la seva història”, un recorregut a través d’imatges i textos sobre la història dels gairebé 3.000 infants que van ser enviats a la Unió Soviètica entre 1937 i 1938 per a protegir-los de la Guerra Civil.
La inauguració va comptar amb la participació de Montserrat Casamitjana, de la CRAC; Josep Fernández, de l’Arxiu Nacional de Catalunya, ens que ha produït la mostra; el regidor de Cultura, Oriol Mor; i Rosa Ortiz, una de les “nenes de la guerra” que va anar fins la Unió Soviètica amb l’últim grup que va sortir d’Espanya. Ortiz va aprofitar la inauguració per explicar la seva vivència en el país que la va acollir. L’exposició es podrà veure fins el 4 de febrer a la sala 1 d’exposicions del Centre Cultural.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies