El recorregut de la rua de Carnaval serà en sentit invers aquest any

“Si l’any passat va ser gran, volem que aquest any sigui un súper carnaval”. Així presentava en roda de premsa el regidor de Cultura, Oriol Mor, el Carnaval d’enguany, que serà el dissabte 10 de febrer. L’objectiu “és superar la xifra dels més de 1.000 participants de l’any passat”, va explicar el regidor. “Volem que la gent s’animi a posar-se una disfressa” sense que siguin “grans disfresses ni suposin grans despeses” i que s’afegeixin a la cua de les comparses. De fet, enguany la rua serà un pèl diferent, ja que el recorregut serà a la inversa. És a dir, la sortida es farà des del Pavelló Joan Creus i s’aca­barà al Parc Primer de Maig, on hi haurà festa amb punxadiscos per acabar la rua. La intenció és, segons va explicar Oriol Mor, “que les festes populars arribin a altres barris”.
Una altra de les novetats pel Carnaval d’aquest any és el trasllat del Carnaval infantil a la Plaça del Molí. Serà el divendres 9 a la tarda i comptarà amb l’actuació del grup d’animació infantil “Ambauka” i una festa per al públic adolescent.
La recuperació de la història i les tradicions del Carnaval tornarà a estar ben present. I és que per segon any consecutiu, el CIP Molí d’en Rata parlarà sobre la llegenda del Cabraboc als seus tallers “Juga amb la Història”. La llegenda del Cabraboc també tornarà a voltar per les escoles. Enguany els Diables de Ripollet faran una formació sobre la llegenda als alumnes del Cicle Formatiu d’Educació Infantil del Lluís Companys, que a la seva vegada seran els encarregats de transmetre-ho als escolars ripolletencs. Qui també s’afegeix al programa és la Colla de Gitanes local, amb la recuperació del ball del “vell i la vella” durant la penjada del Cabraboc.
Des de Cultura, van aprofitar per anunciar que ja es poden inscriure les comparses a la rua. Una rua on tampoc hi faltaran la banda de l’Escola de Música i els Diables.
Completaran el programa d’actes de Carnaval una nova exposició fotogràfica conjunta entre AFOCER i Acció Fotogràfica amb imatges d’anys anteriors, el ball de nit al Pavelló Joan Creus el mateix dissabte 10,el ball al Casal d’Avis, la despenjada del Cabraboc i la sardinada al Parc del Rizal.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies