Veus: Guanya Ciutadans, però perd la ciutadania

El joc de paraules guanya Ciutadans, però perd la ciutadania el que vol explicar és que el vot donat a Ciutadans per la població, majoritàriament treballadora, és un vot en contra seva, un gol a la porteria pròpia.
Ciutadans s’ha presentat a les eleccions del 21 de desembre amb un missatge molt, i molt ple de mentides. Ja anirem descobrint aquesta forma de fer política de mitges veritats que en realitat són grans mentides que practica amb molta habilitat el Partit Ciutadans.
Una mitja veritat és la defensa patriòtica constitucionalista. El que realment està defensant és a l’IBEX 35, els privilegis d’una minoria que continua enriquint-se a costa de la majoria. A l’IBEX el PP ja no li garanteix la continuïtat, està massa evidenciat de corrupteles i el seu futur és desaparèixer com a partit amb opció de govern.
Aquests que li han votat han vist i escoltat en Cs que solucionaran l’atur, però la realitat és que han facilitat els acomiadaments donant suport a les reformes laborals que ha aprovat el govern del PP. Diuen que defensen els serveis quan en el seu programa el que pretenen és la privatització i retallar dret per accedir, com la introducció del copagament en la sanitat. No han dubtat en donar suport als pressupostos del PP quan comportaven importants retallades com l’increment de l’IVA, pèrdua de poder adquisitiu de les pensions i polítiques per afavorir la congelació salarial al sector públic i privat. S’han alineat sempre amb el capital financer afavorint el rescat de la banca i mai han donat suport a polítiques que facilitessin la cancel·lació del deute amb el lliurament de l’habitatge. I altres moltes més pràctiques de polítiques neoliberals, quan en els seus discursos venen polítiques socials.
Si observem la gent del Partit Ciutadans a Ripollet, podem veure que solament es mobilitzen quan hi ha eleccions, però mai els trobaràs en la defensa dels drets i lluites socials. Algú ha vist al Josep Gabarra mobilitzar-se en les lluites pel nou hospital, en contra del tancament a l’estiu del CAP, defensant uns lloguers socials per a les persones que han perdut els seus habitatges, posar-se al costat dels aturats… La seva acció política és una altra. Fan titulars de notícies de caràcter populista per fer veure que defensen els interessos populars, però solament els hi interessen els vots.
Ciutadans es declara un partit demòcrata però mai ha condemnat el Franquisme. No busca el diàleg, propicia l’enfrontament. Si per aconseguir vots, cal trencar el consens de la política educativa a Catalunya, es fa, i si s’ha de mentir, per desprestigiar el sistema educatiu a Catalunya, es fa. Albert Rivera va arribar a intentar colar en el mateix  Congrés dels Diputats que l’enciclopèdia del Club Super3 és la que s’utilitza en les escoles catalanes. Va ensenyar un mapa on s’iden­tifiquen unides Catalunya, les Balears, el País Valencià, la Franja, Andorra, la Catalunya Nord i l’Alguer. Però el que va mostrar és un llibre del Club Super3 que no s’usa en cap escola com a material docent. També cal destacar les mentides que Inés Arrimadas va deixar anar dijous 21D a la nit durant el seu discurs triomfal, una vegada que es coneixien els resultats de les eleccions. La líder de Ciutadans va afirmar que era la primera vegada que un partit constitucionalista guanyava les eleccions, cosa que és falsa perquè des de la Transició sempre han guanyat partits constitucionalistes, o és que CiU i PSC no han sigut partits constitucionalistes.
També va assegurar que la majoria social a Catalunya està a favor de la unió amb Espanya, tot i que els partits republicans han renovat la majoria absoluta i els “constitucionalistes” monàrquics tenen més de 100.000 vots menys que els independentistes. En aquest sentit, Arrimadas va assegurar a TV3 que els partits Republicans havien perdut suport, tot i que segons les dades del recompte van obtenir uns 96.000 vots més que el 27-S. Però l’objectiu d’aques­tes postveritats és no respectar el mandat democràtic i enfrontar la ciutadania a Catalunya a favor del seu partit, tot el contrari del que difon en el seu discurs.
Espero que no sigui massa tard quan els votants de Cs vegin que quan guanya aquest partit, perd la ciutadania.
.
Nicolás Castellano
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies