La PAH ja treballa per evitar set desnonaments els propers mesos

Dilluns l’actuació de la PAH va permetre aturar un desnonament al carrer Sant Sebastià. Malauradament aquest tipus d’accions són encara habituals. En aquesta ocasió l’entitat va comptar inclús amb la presència de l’alcalde, JM Osuna. El portaveu de la PAH Ripollet, José Villacañas confirma que l’emergència d’habitatge segueix ben viva, “en aquests moments tenim sobre la taula nou casos amb data de desnonament, dos a Cerdanyola de lloguers amb particulars i set a Ripollet de persones que viuen en pisos recuperats a entitats financeres”. En els casos del nostre municipi i seguint la legislació vigent hauria de ser l’administració pública qui els hi donés un habitatge ja que tenen informes favorables de serveis socials però “no hi ha habitatges socials”. Villacañas recorda que des d’institucions europees ja s’ha demanat al govern central que augmenti el parc d’habitatge públic (a Espanya només suposa un 1% del total) i en l’àmbit local recorda que encara hi ha 15 habitatges buits a les promocions dels Pinetons que malgrat no solucionarien tota la demanda que hi ha ajudarien si es posessin a lloguer social. L’Ajuntament i l’IMPSOL, empresa pública propietària de les promocions, estan negociant però com explica Villacañas “un per l’altre, la casa sense escombrar”.
“Hi ha cada cop més gent que malgrat estar treballant no poden accedir a un habitatge de lloguer a preu de mercat”, la bombolla del lloguer ja és una realitat al municipi i les condicions que imposen les agències immobiliàries exclouen persones que cobren subsidis o amb contractes precaris. Davant aquesta situació des de la PAH recorden que “la societat mobilitzada i organitzada té més poder del que ens pensem”.
.
Una nova llei d’Habitatge 
La PAH ha registrat al Congrés dels Diputats una nova proposta de llei d’habitatge. L’entitat està a l’espera que s’admeti a tràmit el debat de la mateixa, té el suport de Podemos i del PSOE per fer-ho. El text presentat conté mesures per aturar els desnonaments del primer habitatges, regula la dació en pagament,  blinda els serveis bàsics com la llum, el gas i l’aigua i implanta un preu màxim de lloguer per tal d’acabar amb l’actual bombolla. Si s’aprovés aquesta llei s’estarien posant les bases d’un nou model que garantiria l’accés dels ciutadans a un habitatge digne, un dret gens respectat els últims anys.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies