Microscopi: La lluita de les pensions

Sembla ser que es comença a despertar una indignació que no havia aparegut com fins ara, una ràbia que tothom, pensionistes o no, tenim vers la reivindicació d’una pensió digna, un dret que s’han guanyat els nostres grans i que els més joves l’estem llaurant per recollir al futur. Les pensions, no han de ser més que la punta de llança per la Sanitat Pública, pels subsidis d’atur, per la igualtat social i pel que ens queda del que encara es podria nomenar com “estat del benestar”. No defallim, els rivals són durs, tenim un Govern a l’Estat que no li agraden els drets socials i vol aprofitar qualsevol excusa per tal de no invertir diners en quelcom que no creuen, per ells és malbaratar diners, però que no enganyin a ningú, C’s està igualment amb el Govern del PP, perfectament alineat amb les elits de l’IBex 35; aquells que volen que la lliure economia s’encarregui de “donar” la pensió que li toqui a cadascú, i que tinguem la “millor” sanitat del món com als EUA, la que poden pagar només els rics. Per això, volen seguir ofegant les CCAA’s en el seu finançament, però en canvi, tindrem bons tancs, avions de combat dintre de grans hangars i grans línies d’AVE buides de passatgers. Tampoc creuen en una regulació laboral que protegeixi als treballadors, ni en subsidis d’atur ni rendes garantides. Hem de tenir clar que si ells guanyen, és ni més ni menys perquè els obrers, treballadors i rendes mitjanes, els hi voten. Es nodreixen principalment de fer Catalunya, el català i la nostra escola el seu afer preferit per amagar la seva corrupció, l’amiguisme, el seguidisme, l’enxufisme, tot això que ens resta recursos pels nostres legítims drets socials, i no els hi passa res.
Tinguem clar que està a les nostres mans tenir polítics dignes del seu càrrec, que facin una administració responsable, que no endeutin les nostres administracions per comprar armes, ni fer infraestructures innecessàries, ni cotxes oficials, que tinguem control i siguem austers, lluitar contra el frau fiscal amb milers d’inspectors d’hisenda que no tenim i que ens ajudaran a combatre les il·legalitats; recordo que l’Estat té un nombre d’inspectors d’hisenda molt inferior a la mitjana europea; d’aquesta manera no ens han de faltar recursos pel que és important, i si un cop ben administrats fan falta més recursos, hem de mirar cap a altres països que ho han resolt creant nous impostos, com l’IVA pels articles de luxe, impost de circulació especial per a vehicles de més d’un cert valor, etc…
Resta a les nostres mans, ens ho deixarem prendre?
.
Valentí Nieto – Iniciativa per Catalunya Verds (ICV)
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies