Els regidors renuncien a cobrar la paga extra en solidaritat amb els treballadors

El ple de novembre va aprovar diversos aspectes econòmics relacionats amb els decrets del govern central. El més destacat va ser la retirada de la paga extraordinària de Nadal dels treballadors de l’Ajuntament. Tal i com estableix el govern central els consistoris han de reservar els diners que havien de destinar a pagar aquesta part del sou. En el cas de l’Ajuntament de Ripollet es tracta de 373.762 euros directament del consistori i 99.514 euros dels Patronats. 

Encara es desconeix a que es destinaran aquests diners en el futur. Des del govern, PSC i CIU, van manifestar no estar d’acord amb l’obligació de deixar de pagar la paga extraordinària de Nadal perquè el consistori no té problemes econòmics per fer front a aquest compromís i van anunciar que estudiaran maneres de poder pal·liar els efectes que provoca en els treballadors. Però al mateix temps van reconèixer no haver trobat encara una manera legal de fer-ho i per tant l’han hagut d’aplicar.
Des d’ICV-EUiA el regidor Pablo López va reclamar al govern que no apliqui la retallada i busqui com aturar-ho. Des del COP-CpR el regidor JM Osuna va considerar que cal ser insubmís davant lleis injustes com aquesta.
Un cop aprovada la reserva de la paga extraordinària es va aprovar també la renúncia dels regidors amb dedicació exclusiva i parcial a la mateixa en solidaritat als treballadors. Els càrrecs polítics ho fan en les mateixes condicions que els treballadors de manera que si es trobés com rescabalar els sous, ells també recuperarien els diners.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies