Faumed participa en un projecte pioner d’anellament de corriols petits al riu

Corriol amb l'anella // Antonio España

L’ornitòleg Antonio España ha iniciat amb la col·laboració dels companys de l’entitat Faumed un projecte d’anellament de corriols petits (chorlitejo chico en castellà) al riu Ripoll. La peculiaritat d’aquest projecte és que el tipus d’anelles de lectura a distància escollides, unes banderoles numerades, serà el primer cop que s’utilitzin a Catalunya.
L’interès per aquesta espècie, que es troba entre les considerades sensibles, es deu a que es tracta d’un au migratori que malgrat les dificultats que pot trobar en aquest espai (per haver-hi gats, força presència humana, un hàbitat malmès pels horts...) escull un tram del riu Ripoll per establir-se. 

En les primeres jornades d’anillament realitzades a finals del mes d’abril s’hi van marcar una desena d’exemplars.
El veritable treball serà seguir a partir de l’anellament els seus moviments. Des de Faumed esperen comptar amb la col·laboració dels aficionats i per això demanen que se’ls hi comuniqui qualsevol observació a través del correu electrònic manflorga@hotmail.com o a la pàgina de facebook de l’entitat.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies