Sant Antoni Abat torna amb passada, mercat i el concert de la Cobla Montgrins

La passada és sempre el més multitudinari // RdR

La festa de Sant Antoni Abat, també coneguda com la festa dels Tres Tombs, arriba al municipi el diumenge, 19 de gener. Declarada festa local d’interès turístic, els Tres Tombs arriben a la seva 121a edició amb un programa, com sempre, ben carregat d’activitats. Ben d’hora pel matí, a les 8h, ja es podrà gaudir de l’esmorzar de traginers organitzat per “El Setrill” al Recinte Firal i del lliurament de coques als socis a l’escola Anselm Clavé. La concentració a cal banderer, la celebració de l’ofici solemne a l’església parroquial o la concentració de les cavalleries i carros participants són activitats que no faltaran. A les 12h es durà a terme la benedicció  dels animals de companyia i el repic de campanes anunciant l’inici dels Tres Tombs. Una hora més tard es farà la desfilada individual  dels participants a la plaça Onze de Setembre i a les 14h, el lliurament de records de la festa al monument als Tres Tombs.

La comitiva anirà encapçalada pel banderer de la festa, que enguany és Rafael Estrada, acompanyat per la seva dona i el seu fill. L’acompanyament musical correrà a càrrec de La Popular Sansense i la Xaranga Toc Sarau. Durant la desfilada es podran veure nombrosos cavalls, carros i carruatges.
Com és habitual, a les 17.30h se celebrarà el concert de Sant Antoni Abat al Pavelló Joan Creus amb la Internacional Cobla-Orquestra Montgrins. També hi haurà una actuació sorpresa, el nomenament dels traginers d’honor, el sorteig de premis i el nomenament del banderer pel proper any. A les 19h es farà el ball de fi de festa que donarà per tancada la 121a edició dels Tres Tombs al municipi. A més, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir del 5è mercat de Sant Antoni, que s’instal·larà a la Plaça Pere Quart i on es podran trobar productes naturals i artesanals.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies