La Regidoria de Medi Ambient alerta de la presència de porcs senglars al riu Ripoll

Creix la població de senglars

Creix la població de senglars // GENCAT

Darrerament la població de porcs senglars ha augmentat considerablement, fet que ha provocat que marxin del seu hàbitat natural. De fet, ja s’han visualitzat diversos porcs senglars a la llera del riu Ripoll a l’alçada del municipi. Per això la Regidoria de Medi Ambient ha elaborat una sèrie de consells d’actuació davant la presència dels animals.

En primer lloc, s’aconsella no alimentar-los i ser molt curosos en dipositar les escombraries dins els respectius contenidors, per tal de prevenir que els senglars s’acostin a la zona urbana. També s’aconsella potenciar la jardineria amb plantes que necessiten poca aigua i evitar regar les gespes a l’estiu, ja que els sòls humits atrauen als senglars que busquen alimentació.
L’augment de la població de porcs senglars s’explica per l‘abandonament dels camps de conreu i la gestió deficitària de les masses forestals, que alhora provoca una maduresa sexual més precoç i llarga de l’animal.
La presència de porcs senglars pot provocar danys a la fauna silvestre i a l’agricultura, com també pot causar problemes sanitaris i accidents de trànsit si circulen per la via pública.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies